Çin ve Irak anlaştı

Çin ve Irak, aralarındaki stratejik işbirliğini geliştirme konusunda anlaştı. Çin Dışişleri Bakanlığı, Devlet Başkanı Şi Cinping’in Bağdat'a yolladığı telgrafı kamuoyuyla paylaştı.

Abone ol

Çin ve Irak, aralarındaki stratejik işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardı.

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum’un, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 60. yıldönümü dolayısıyla birbirilerine birer kutlama telgrafı yolladıkları ve aralarındaki stratejik ortaklığı derinleştirme konusunda anlaştıkları bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı Şi Cinping’in telgraftaki ayrıntılara yer verildi.

Cinping telgrafta "Çin-Irak ilişkilerinin geliştirilmesine büyük önem veriyorum, sizlerle birlikte iki ülkenin ve iki halkın yararına karşılıklı işbirliğini geliştirmeye, ikili stratejik ortaklık ilişkilerini derinleştirmeye hazırım" dedi.

Çin ve Irak arasındaki diplomatik ilişkilerin 60 yıl önce kurulduğu hatırlatan Cinping, tarihten bu yana her iki tarafın çabası sayesinde ilişkilerin olumlu eğilimini korumaya devam ettiğini, tüm alanlardaki işbirliğinin istikrarlı bir gelişim gösterdiğini ifade etti.

Çin lideri ayrıca Çin ve Irak arasında 2015’te kurulan kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin Çin-Irak dostluğunda yeni bir sayfa açtığını da vurguladı.

Irak Cumhurbaşkanı Masum da iki ülkenin ticari-ekonomik işbirliğinde muazzam bir ilerlemenin görüldüğünü kaydetti. Masum, “Irak, ikili ilişkileri çok yönlü olarak genişletmeye, iki ülkenin ve bölgenin güvenlik, barış ve gelişimini desteklemeye hazır” ifadelerini kullandı. Diğer yandan iki ülke başbakanının da birbirilerine kutlama telgrafı gönderdikleri ifade edildi.

ulusal.com.tr

AB ve ABD arasında İran gerilimi Dünya ABD'den idlib'de provokasyon hazırlığı Dünya Rusya'dan kimyasal saldırı açıklaması Dünya İran'da 5,9 büyüklüğünde deprem Dünya