Ulusal Kanal'a ceza yağdı!

Seçim zamanı siyasi partiler açısından eşitsizliğin en çok yaşandığı dönemler. Ancak o eşitsizliklerden siyasi partiler kadar medya kuruluşları da nasibini alıyor. Türkiye'nin milli kanalı Ulusal Kanal 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde art arda büyük cezalara maruz kaldı. Ulusal Kanal'ın Ana Haber başta olmak üzere bir çok yayını durduruldu. Neredeyse bütün programlarına da uyarı cezası verildi.

Abone ol

Türkiye son 6 ayda 2 genel seçim atlattı. Bu seçimlerde sonuçlar kadar Yüksek Seçim Kurulu'nun televizyon kanallarına kestiği cezalar da konuşuldu. O cezalara en fazla maruz kalan da Ulusal Kanal oldu.

Ulusal Kanal 7 Haziran seçimleri nedeniyle art arda yayın durdurma ve uyarı cezalarına maruz kaldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 31 Mayıs'ta aldığı karara göre RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, yayınlarda siyasi partilere eşit süre ayrılmadığına kanaat getirdi. YSK da bu rapor üzerine Ulusal Kanal'a hem yayın durdurma, hem de uyarı cezaları verdi.

Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni, Ceviz Kabuğu ve bir canlı yayın daha olmak üzere 3 ayrı programın yayını durduruldu.

RTÜK bununla da yetinmedi. Yayın durdurmanın yanı sıra, 8 ayrı program için de uyarı cezası verdi. Haber Artı, Başkent Kulisi, Soru Yorum, Seçim Özel, Haber Merkezi, Hafta Sonu, 13 Haber ve Seçim Zamanı programları için uyarı cezasına hükmedildi. Cezaların gerekçesi olarak "siyasi partilere eşit zaman ayrılmaması" gösterildi.

Seçimler yenilendi cezalar da yenilendi. Ulusal Kanal 1 Kasım'da yenilenen seçim nedeniyle de cezalara çarptırıldı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Kasım tarihli toplantısında alınan kararlarla "siyasi partiler arası eşitlik ilkesinin ihlal edildiği" gerekçesiyle Ulusal Kanal'ın 4 programına yayın durdurma, 6 programına da uyarı ceza verildi.

Ulusal Kanal Ana Haber Bülteni 2 kez durduruldu. Haber Arası programına da 2 yayın durdurma cezası verildi. Siyaset Gündemi ve Haber Artı programlarına 1'er kez yayın durdurma cezası aldı.

Ceviz Kabuğu, Bu Akşam, Söz Meclis'ten İçeri, Günaydın Türkiye, Gün Ortası ve Kral Çıplak programları da uyarı cezasından nasibini aldı.

ulusalkanal.com.tr

Yılmaz Özdil ifade verdi Medya Rasim Ozan Kütahyalı'ya icra takibi Medya Ara Güler'den sert tepki: O gazete umurumda bile değil, artık bakmıyorum! Medya İngilizce bilmeyen TRT muhabiri zor anlar yaşadı Medya