İnegöl’deki hayvan katliamına soruşturma

BURSA'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Kıran Mahallesi piknik alanında leşleri bulunan 27 evcil ve yabani hayvanın itlaf edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Zehirlendikleri sanılan hayvanlardan alınan örneklerin incelenmesi sonucu telef olma nedenleri belirlenecek.

Abone ol

Kıran Mahallesi'ndeki piknik alanına dün gidenler, çok sayıda evcil ve yabani hayvan leşi görünce büyük üzüntü yaşadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Veteriner hekimleri, zehirlenme belirtilerine rastladıkları 2 kirpi, 2 karga, 3 köpek, 2 şahin, 18 tilki leşi buldu.

Bursa Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, İnegöl Doğa Hayatını Koruma Derneği Başkanı Nilay Parlar ile Jandarma komutanlığı ekipleri bugün katliamın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu. Ekipler, yeni sansar ve tilki leşleri de buldu. Ekipler çevrede yaptıkları araştırmalarda tavuk eti parçalarına rastladı.

Yapılan ilk araştırmalara göre zehirlemenin güçlü şüphelerine ulaşan ekipler, hayvanların kireçlenerek gömülmesini istedi.

'ZEHİRLENMEDEN ŞÜPHELENİYORUZ'

İncelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bursa Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Nihal Bilgici şöyle dedi:

"Şu an incelemeler yaptık. Farklı farklı alanda hayvan ölümlerini gördük. Numunelerini aldık. Bunlar Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde incelenek. Çok fazla ölü hayvan olduğu için saha taraması gerçekleştirilecek. Amacımız bu ölümlerin diğer hayvanlara yayılmasını engellemek. İlk incelemelerde zehirlenmeden şüpheleniyoruz."

SUÇLULAR BULUNSUN

İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar da, haberi duyduktan sonra çok üzüldüklerini belirterek şunları söyledi:

"Yetkilerle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunduk. İncelemeler sırasında yeni hayvan ölümlerini gördük. Onlardan numune alındı. Büyük ihtimalle zehirlenme gibi görünüyor. Tavuk et parçaları da gördük. Oldukça üzgünüz. Çok sayıda yaban hayvanının ölmesi çok üzücü bir durum. Umarım bunun suçluları bulunur. Milli Parklar Müdürlüğü de soruşturmayı sürdürüyor." DHA

Anne ve babasını nasıl öldürdüğünü anlattı Yurt Cinayeti 6 kişilik özel ekip çözecek Yurt İstanbul'un en kalabalık ilçesi açıklandı Yurt İstanbul Çatalca'da büyük yangın Yurt