Ehliyet alacaklar için yeni düzenleme

Ehliyet alacaklar dikkat. Bundan sonra direksiyon sınavı öncesi, 5 dakikalık bir sınav daha var. Bu sınavda sürücü adayına araçla ilgili toplam 16 soru sorulacak. 5'ini bilemezse de direksiyon sınavında başarısız sayılacak.

Abone ol

Ehliyet sınavı yönetmeliğinde değişiklik yapıldı ve artık yürürlükte. Bundan sonra direksiyon sınavı öncesi, bir sınav daha var.

Toplam 16 soru var. Aday bu sorulardan 5'ini bilemezse sınavda başarısız sayılacak.

Düz vitesten sınava giren ve dört defa sınavı geçemeyen adaylar için de bir değişiklik yapıldı.

Yönetmelik ile birlikte sürücü kursu açmak için nufüs şartı getirildi. Bundan sonra nufüsü 10 binden az olan ilçelerde kurs açılamayacak.

Düzenlemede yeni açılacak kurslara yer şartı da var. Zemin katta olmayan ve kendine ait girişi bulunmayan kurslara ruhsat verilmeyecek..

Kurslara yapılan denetimler de artırılıyor.

İstanbul Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ali Öztürk'e göre düzenlemede olumlu değişiklikler olsa da kurs yeri ve denetim cezaları büyük mağduriyetler yaratacak.

Sektörün büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirten Öztürk, D ve E sınıfı ehliyetin maliyetinin aşırı yüksek olduğu görüşünde.

HABER: DENİZ ADALI-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Denizli'de hemşire Emel Çizmeci'ye darp iddiası Sağlık Yan etkisi olmayan ağrı kesici geliştirildi Sağlık Ekmekte ilaç tartışması! Şok iddia: Kanser riski... Sağlık Yeşilay Haftası nedeniyle bisiklet turu düzenlendi Sağlık