AKP, CHP ve MHP'den ortak karar

Meclis’te bulunan siyasi partiler teröre karşı ortak bir deklarasyon yayınladı ancak bildiride bir partinin imzası yer almadı. HDP, teröre karşı yayınlanan bildiriye bir kez daha imza atmadı. AKP, CHP ve MHP grup başkanvekillerinin imzasının bulunduğu bildiride “saldırıların arkasında Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne yönelik tarihi emeller vardır” denildi, teröre karşı kararlılık mesajı verildi.

Abone ol

AKP, CHP ve MHP teröre karşı ortak bir deklarasyon yayınladı. Bildiriye PKK'nın siyasi uzantısı HDP ise imza atmadı.

Üç partinin grup başkanvekilinin imzasının bulunduğu bildiride “Ankara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısı milletimizin ortak acısıdır” denildi.

Deklarasyonda, “Millet iradesinin tecelligahı olan Meclis bu konuda üstüne düşen milli sorumluluğun farkında ve şuurundadır” ifadelerine yer verildi.

Ortak bildiride, Terör saldırısının arkasında Türk Milletinin birliğine ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne yönelik tarihi emellerin olduğuna dikkat çekildi.

Terörün amacına da işaret eden metinde yapılmaya çalışılanın halkta bezginlik, karamsarlık doğurmak ve ortak gelecek duygusuna darbe vurmak olduğu vurgulandı.

Deklarasyonda, Teröre karşı sergilenen kararlılığa tercüman olmanın ve müşterek acıyı paylaşmanın her türlü siyasi ve ideolojik aidiyetten daha önemli olduğu ifadelerine yer verildi.

Siyasi partiler, olaylar karşısında soğukkanlı tavır, dikkatli bir dil ve üslubun olması gerektiğine de dikkat çekti.

HDP daha önce de Meclis’teki siyasi partilerin teröre karşı yayınladığı bildiriye imza atmamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara saldırısında üçüncü fail iddiası! Gündem Mardin'de 1 polis şehit Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi Gündem Ankara saldırısı operasyonu: 12 gözaltı Gündem