Mahir Ünal açıkladı: Bakanlar Kurulu'nda değişiklik sinyali

AK Parti, 7'nci Olağan Büyük Kongre için tüm hazırlıklarını tamamladı. Gözler yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kongrede vereceği mesajlara çevrildi. Kurultay öncesi ise Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan önemli bir açıklama geldi. Ünal, Erdoğan'ın parti kadrolarının yanı sıra Bakanlar Kurulu'nda da değişikliğe gideceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti'de büyük kongre için geri sayım başladı.

24 Mart'ta Ankara Spor Salonu'nda yapılacak AK Parti 7'nci Olağan Kurultayının sloganı ''Türkiye İçin Güven ve İstikrar'' ve ''Türkiye İçin İnandığın Yolda Yürü'' olarak belirlendi. Saat 10'da başlayacak kongre için özel bir şarkı ve üç tanıtım filmi hazırlandı.

Salonda ülkenin kurucu lideri Atatürk ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın posteri yan yana asıldı. İki liderin fotoğrafının yanında Türk bayrağı ve AK Parti flaması da yer aldı. Salona AyasofyaCamisiyle ilgili de bir pankart asıldı.

Vatan Partisi, MHP ve CHP'nin de aralarında olduğu 11 siyasi partinin davet edildiği kurultayda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. Erdoğan'ın konuşmasında 2023 seçimlerine yönelik manifesto ve yol haritasını açıklaması bekleniyor. Ayrıca Cumhurbaşkanının konuşmasında terörle mücadele, iç ve dış politika ile milli savunma projeleri de yer alacak.

Erdoğan'ın konuşmasından sonra, bin 560 delege sandığa gidecek. Genel Başkan, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

AK Parti'nin MKYK'sında yüzde 70'lik bir değişim olacağı belirtiliyor. MKYK ve MYK değişikliği ile aynı anda Bakanlar Kurulu'nda da yeni görevlendirmelerin planlandığı kulislerde konuşulan bir başka iddia.

Bu iddialara ilişkin açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan geldi. Ünal, Bakanlar Kurulu'nda değişiklik sinyali verdi:

- 2023'e dönük sadece partide değil diğer alanlarda da Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır. Yeni bir düzenlemeye gidecektir, önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz.

Evlat nöbetinden Vatan Partisi'ne ziyaret Gündem Bakan Koca vatandaşları uyardı Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan kısıtlama sinyali Gündem NATO Türkiye'nin S-400'lerinden endişeli Gündem