Bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi

Amerika Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın "Erdoğan'dan asla özür dilemedim" sözlerinin ardından, bir açıklama da Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, "Biden'ın ofisinden yapılan açıklama kesinlikle buna işaret ediyordu" dedi.

Abone ol

Amerika Başkan Yardımcısı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki özür tartışmasıyla ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Beyaz Saray Sözcüsü John Earnest, Biden'in "Erdoğan'dan asla özür dilemedim" sözleri üzerine konuştu. Sözcü, "Biden'ın ofisinden yapılan açıklama kesinlikle buna işaret ediyordu" dedi.

Günlük basın toplantısında Earnest’a, Biden’in sözlerinin, Beyaz Saray'dan o dönem gelen özür açıklamasıyla çelişip çelişmediği soruldu. "Ortada anlam bilimsel bir farkılık yok" diyen Beyaz Saray Sözcüsü, Erdoğan ile Biden arasındaki telefon görüşmesini dinlemediğini, sözlerini o dönem Biden'ın ofisinden gelen açıklamaya dayandırdığını ifade etti.

Biden, Harward Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın Esad’ı devirmek için, El Kaide ve El Nusra gibi terör örgütlerine silah ve para akıttığını, Türkiye topraklarını teröristlere açtığını söylemişti.Beyaz Saray'dan gelen özür açıklaması üzerine, Biden dün son noktayı koymuş ve asla Erdoğan'dan özür dilemediğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de dengeler değişti Dünya Vera Tulyakova neden Nazım Hikmet’in mirasından vazgeçti? Dünya İşte dünyanın en büyüğü Dünya ''Emperyalizmle mücadele günü'' Dünya