Suriye’de savaşmak üzere Türkiye’de eğitilecek teröristler kampa yerleşti

Abone ol

Amerika ile Türkiye’nin birlikte uygulayacağı eğit donat programı için düğmeye basıldı. Teröristler Kırşehir’deki eğitim kampına yerleştirilmeye başlandı.

Süriye’de savaşmak üzere Türkiye ve Amerika tarafından eğit donat programına alınan teröristler için askeri eğitim bugün başladı. Proje kapsamında, 90 terörist Suriye’den Türkiye’ye geldi. Haftasonu sınıra yakın bir şehirde konaklayan ekip, dün akşam eğitimin verileceği Kırşehir Hirfanlı’ya götürüldü.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre Proje ile ortalama 3’er aylık periyodlar ve 300’er kişilik gruplar halinde eğitim verilmesi planlanıyor. Bu kişilerin Suriye topraklarında savaş tecrübesi kazanmış isimlerden seçildiği belirtildi.

Bu eğitim sırasında Türkiye’de 3 yılda toplam ise 2 bin 200 teröristin eğitimi hedefleniyor. Teröristlerin silah donanımını ise Amerika üstlenecek. Eğitimin faaliyeti için de geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaklaşık 40 kadar Amerikalı subay gelmişti.

Eğit donat grupları arasında Suriyeli Türkmenler de yer alacak.

ulusalkanal.com.tr

'Terör örgütünün kaçırmak istediği vatandaş kurtarıldı' Gündem MHP'li Oktay Vural'dan koalisyon açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın, AKP'yi yalanladı Gündem AKP tarihi esere dev seçim afişi astı! Gündem