Jandarma komutanlığı karar öncesi tutuklu personeline mesaj gönderdi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın Yargıtay'ın Balyoz kararından bir hafta önce tutuklu personeline "her şey iyi olacak" mesajı gönderdiği ortaya çıktı. Tutuklu jandarmalar, "bugüne kadar neredeydiniz" diye ziyarete gelen heyete tepki gösterdi. Heyet ise "Bundan sonra yanınızdayız" dedi.

Abone ol

Türk Ordusuna balyoz indiren kararların açıklanmasından hemen önce tutuklu jandarma personellerine "her şey kontrol altında" mesajı gönderildiği ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın cezaevlerine gönderdiği 3 kişilik heyette rütbeli askerler de yer aldı. Tutuklu askerlere, "her şey iyi olacak" denildi.

Tutuklu komutanlar heyete "bugüne kadar neredeydiniz?" diye sordu. Karargahın süreçteki tavrına ağır eleştiriler getirdi. "Bundan sonra yanınızdayız" yanıtını aldı.

16 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Emekli Jandarma Albay Kubilay Aktaş'ın avukatı Sedat Küçükyılmaz görüşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal'a anlattı.

Avukat Küçükyılmaz ziyareti "tutuklu komutanlar aldatılmaya devam ediyor" sözleriyle yorumladı.

Küçükyılmaz, "tutuklu askerlerin, komuta kademesine güveni kalmadığını" aktardı.

ulusalkanal.com.tr

İşçiler meclise dayandı Gündem Can Ataklı ile günün yorumu Gündem Necdet Özel'e devre tepkisi Gündem AKP-CHP İttifakı Gündem