AKP’nin Danıştay’ın yetkilerini tırpanlayacak tasarısı Meclis'e geliyor

AKP’nin Danıştay’ın yetkilerini tırpanlayacak olan yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'na geliyor. Tasarının bu hafta Genel Kurul'da ele alınması bekleniyor. AKP’nin istemiyle, CHP ve BDP’nin desteği ile kurulan tutuklu vekil komisyonu da bu hafta çalışmalarına başlıyor.

Abone ol

AKP Danıştay’ın yetkilerini tırpanlamayı hedefleyen yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu'na geliyor. Danıştay'ın yapısını değiştirmeyi amaçlayan kanun teklifi buhafta Genel Kurul'da ele alınacak.

Kanun teklifinde, Danıştay'da bir daire daha kurulması, İdari Dava Daireleri Kurulu'nun ise sürekli hale getirilmesi öngörülüyor. Aynı tasarıda, niteliği aynı olan davaların birlikte görülebileceği, "grup dava" usulü öneriliyor.

Tasarıda "ivedi yargılama usulü" adı altında düzenleme de yer alacak. İhale, kamulaştırma, özelleştirme ve kentsel dönüşüm gibi konularda alınan Bakanlar Kurulu kararlarıyla iglili uyuşmazlıklar da bu kapsamda ele alınacak.

BDP milletvekillerinin tahliye edilmesiyle, MHP'li Engin Alan dışında tutuklu vekil kalmadı. Ancak tutuklu vekiller komisyonu Meclis'teki çalışmalarına bu hafta başlayacak. Komisyon, vekillerin cezai durumuyla ilgili konuları ve haklarında seçildikten sonra hüküm verilen vekillerin durumunu görüşecek.

ulusalkanal.com.tr

Şükrü Karaca vefat etti Gündem AKP'li vekilden Erdoğan'a koşulsuz biat Gündem Balbay'dan Perinçek mesajı Gündem Eski Ergenekon Mahkemesi Başkanı'ndan "Kumpas" itirafı Gündem