Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Rusya'da kritik açıklamalar

Türk ve Rus Dışişleri Bakanları Moskova'da bir araya geldi. Konu Suriye'ydi. Hedefte Amerika vardı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Amerika ile Astana formatında bir mekanizmamız yok" dedi. Lavrov da, "Amerika kışkırtma peşinde" diye konuştu.

Abone ol

Türkiye ve Rusya, ortak stratejisini belirlemek için 6. kez masaya oturdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da bir araya geldi. İkili, Üst Düzey İşbirliği Konseyinin alt birimi olan Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 6. Toplantısı'nda buluştu.

Rus mevkidaşının ardından söz alan Çavuşoğlu'nun Amerika'ya mesajı "sizinle Astana formatında bir mekanizmamız yok." oldu.

Ardından konuyu Menbiç'e getirdi. Görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Amerikan Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görevden alınmasını hatırlatan Çavuşoğlu, 19 Mart'ta planlanan temasların ertelenebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, toplantının olup olmayacağı konusunun belli olmadığını da söyledi.

Dışişleri Bakanı, Washington'a "önce adım at" mesajı gönderdi.

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı da gündemdeydi...

Suriye'nin toprak bütünlüğüne işaret etti. İran ve Rusya ile ortak çalışıldığını belirtti.

Sergey Lavrov'un da hedefinde Amerika vardı. Lavrov, "Amerika kışkırtma peşinde" yorumunu yaptı.

Lavrov, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu iddia eden Washington'ın, bunu sözlerle değil, eylemlerle kanıtlaması gerektiğinin altını çizdi.

ulusal.com.tr

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Din reyting için kullanılacak bir malzeme değildir Gündem Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul'un cezası onandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Akşama kadar inşallah Afrin düşmüş olur Gündem Çorum'da yanan otobüs kaza öncesinde 2 kez arızalanmış Gündem