"Çiçek Hastalığı aşısı tükendi" haberlerine düzeltme ve yalanlama

"Çiçek hastalığı aşısı tükendi" haberlerine düzeltme ve yalanma geldi. Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş ifadelerinin yanlış ve eksik anlaşıldığını söyledi. Çiçek hastalığı Türkiye'de 1977'den beri görülmüyor. Su çiçeği aşısında da bir sıkıntı yok.

Abone ol

"Çiçek Hastalığı aşısı tükendi" haberine düzeltme ve yalanlama geldi.

Haberde, Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş'un açıklamalarına yer verildi. Basında, "Kurtuluş, çiçek hastalığı aşısının sağlık merkezlerinin stoklarında kalmadığını, tüm Türkiye'nin tehlike altında olduğunu söyledi" ifadeleri yer aldı.

Manisa Eczacılar Odası Başkanı Burçin Kurtuluş konu ile ilgili düzeltme yaptı. Ulusal Kanal'a konuşan Kurtuluş ifadelerinin hem eksik verildiği hem de yanlış anlaşıldığını açıkladı.

Çicek hastalığının 1977 yılından itibaren görülmediğini ve zaten aşısının yapılmadığını hatırlatan Kurtuluş, su ciçeği aşısı ile ilgili konuştuğunu söyledi.

Kurtuluş "çiçek hastalığı aşısının sağlık merkezlerinin stoklarında kalmadığı" ifadeleri ile ilgili "ben eczacıların teminde sıkıntı yaşadığını açıkladım" dedi. Kurtulmuş panik yaratmanın yanlış olduğunu vurguladı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan'da "Çiçek Hastalığı aşısı tükendi" haberini yalanladı. Sencan, "Su çiçeği aşısı Sağlık Bakanlığımızın ana deposunda ve 81 ilimizde tüm bebeklerimizin ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak miktarda bulunmaktadır" dedi.

Su çiceği aşısı Sağlık Bakanlığı'nın zorunlu aşı takviminde yer alıyor. Çocuklara su çiceği aşıları Aile Sağlığı Merkezlerinde vuruluyor.

ulusalkanal.com.tr

Beyoğlu Anadolu Lisesi’ndeki karma eğitim sona erecek Sağlık Nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitti, kalbinde yırtık çıktı Sağlık İki kalp bir hayat Sağlık Kalp hastalarına oruç uyarısı Sağlık