AKP'deki parti içi muhalefet, Davutoğlu'nun gidişiyle harekete geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, görevinden çekilişinin ardından, AKP'den tasfiye edilen isimlerin oluşturduğu "Hamamönü ekibi" harekete geçti. Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç gibi muhalif isimlerin oluşturduğu ekip, toplantılarını sıklaştırdı, güçlerini birleştirme kararı aldı. Ayrıca, AKP'deki derin kriz, bürokratlara da sıçradı.

Abone ol

Görevi bırakma kararı alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından AKP'deki muhalif isimler harekete geçti.

İsmini, Ankara'nın Hamamönü semtinde yaptığı toplantıdan alan "Hamamönü ekibi", AKP'den tasfiye edilen politikacılardan oluşuyor.

Ekibin, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki derin krizin, Davutoğlu'nun tasfiyesiyle sonuçlanmasıyla birlikte, güçlerini birleştirme kararı aldığı öğrenildi.

Organize hareket etme kararı da alan ekip, Hamamönü toplantılarını sıklaştırdığı belirlendi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç, Sadullah Ergin gibi isimler, muhalif Hamamönü ekini içinde yer alıyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a yakın bürokratların arasında sert tartışmalar yaşanıyor. Davutoğlu'na yakın isimler tasfiyenin kendilerine de uzanacağını düşündüğü için Erdoğan'ı açıktan eleştiriyor, Beştepe'ye yakın isimler ise anında karşılık veriyor.

Tartışma danışman ve gazetecilere de sıçradı. Davutoğlu'nun strateji Danışmanı Atılgan Bayar, Haşmet Babaoğlu, Cemil Barlas ile Melih Altınok gibi isimlere "Pelikan Darbecileri" diye yüklendi.

Sabah Gazetesi yazarı Metin Altınok'a "Darbecisiniz ve hesabı er ya da geç sorulacak" diye seslenen Atılgan Bayar, Cemil Barlas'a da "Bu alçağa para verip ekran açan Serhat Albayrak'tır" göndermesi yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'da mahkeme, Erdoğan'ın talebini reddetti Gündem ABD, TSK'nın Cerablus operasyonunu engellemeye çalışıyor Gündem MHP İzmir'de şok istifa Gündem Teröristlerden hain tuzak: 2 asker yaralandı Gündem