Son dakika: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan IMF açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye tam bağımsız Türkiye olma istikametinde yoluna devam ediyor, her türlü meydan okumayı göze alıyor. Birileri istese de istemese de Türkiye bir daha IMF'nin kapısına muhtaç kalmayacaktır. Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır. Sayın Abdulhamit Gül, benim uzun yıllardır tanıdığım ve neredeyse hayatının her safhasını yakından bildiğim çok değerli bir arkadaşımızdır ve hayatının hiçbir döneminde FETÖ'ye en ufak bir bulaşıklığı olmayan değerli bir siyasetçidir. Seçimler 2023'te, yani vaktinde olacak. Türkiye'nin bu ortamda, hele ki seçim meselesinin gündeme getirilmesi Türkiye'nin gündemine hiçbir şekilde yarar sağlamaz" dedi

Abone ol

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Türkiye tam bağımsız Türkiye olma istikametinde yoluna devam ediyor, her türlü meydan okumayı göze alıyor." dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğinin düzenlediği, televizyon, gazete ve ajansların Ankara temsilcilerinin katıldığı kahvaltıda bir araya geldi, soruları cevapladı.

Adana'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle üzüntülerini dile getirerek terörü lanetleyen Kurtulmuş, PKK'nın uzun bir süredir ağır bir baskı altında kalarak yok olmaya doğru gittiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda, BM 74'üncü Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Kurtulmuş, "Şu soru Birleşmiş Milletler'de ilk defa soruluyor; 'İsrail'in sınırları neresidir?' Bu sadece İsrail'e karşı söylenmiş bir söz değil, uluslararası siyonizmin yayılmacı politikalarına karşı dikkatleri çeken önemli bir ikazdı. Bunu, bütün dünya kamuoyu da takdirle karşıladı." değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye'nin liderliğini ve Tayyip Erdoğan'ın küresel liderliğini bu konuşma ortaya koymuştur." diyen Kurtulmuş, bu konuşmanın sonuçlarının ve etkilerinin dünya siyasetinde yakın zamanda olumlu şekilde görülmesi temennisinde bulundu.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunun terörden temizlenmesiyle ilgili kararlılığını vurgulayan Kurtulmuş, "30 kilometre derinliğinde bir bölgeyi güvenli bölge yaparak, burada Türkiye'de bulunan Suriyeli göçmenlerin buraya gelmesini temin etmeye çalışacaktır. Türkiye, her türlü meydan okumaya karşı hazırlıklıdır." diye konuştu.

Türkiye'nin diplomasinin bütün imkanlarını kullanarak, kendi milli çıkarlarından taviz vermeden yoluna devam ettiğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin bir tane ekseni vardır, o da kendi milli eksenidir. Türkiye, artık tam bağımsız Türkiye olma istikametinde yoluna devam ediyor, her türlü meydan okumaları göze alıyor." dedi.

"Türkiye, IMF programlarına muhtaç kalmayacaktır"

Kurtulmuş, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin, kuruluş anlaşması çerçevesinde gözlem görevini yerini getirmek üzere geldiği Türkiye'de resmi programda olmadığı halde CHP ve İYİ Parti temsilcileriyle görüşmesine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"IMF, sadece ekonomik konularda tavsiyelerde bulunan ya da bir şekilde yol gösteren bir kuruluş değildir. IMF aslında küresel finans kapitalizmin önemli siyasal kurumlarından birisidir. IMF'nin ağına düşmüş ya da kapısına muhtaç kalmış olan ülkeler aslında sadece IMF'den birtakım ekonomik konularla ilgili tavsiyeler almıyorlar, ekonomi politiklerini nasıl yönlendireceklerine dair tavsiyeler alıyorlar. Birileri istese de istemese de Türkiye bir daha IMF'nin kapısına muhtaç kalmayacaktır. Türkiye, IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır."

Türkiye'nin IMF defterini kapattığı için birilerinin rahatsız olduğunu bildiklerini kaydeden Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'deki bazı sıra dışı muhalif hareketlere de bu rahatsızlıktan dolayı destek verildiğini hep beraber izliyoruz. Türkiye, IMF programlarına muhtaç kalmayacaktır. Hatırlıyoruz, 19'uncu IMF protokolüyle Türkiye'ye nelerin teklif edildiğini... O zaman Gelirler İdaresinin özerkleştirilmesi teklifiyle nasıl yeni bir Düyun-u Umumiye meselesinin gündeme getirildiğini biliyoruz. Dolayısıyla kimse heveslenmesin, kimse IMF heyetleriyle gizli kapaklı görüşmeler yapmaya kalmasın. Kimse IMF heyetleri üzerinden birtakım tavsiyelerle Türkiye siyasetini yönlendirmeye çalışmasın. Türkiye, bir daha açılmamak üzere IMF defterini kapatmış ve bir daha oraya dönmeyecektir. Birilerinin eski siyasi pozisyonlarındaki alışkanlıklarının tekrar depreştiğini görüyoruz. Bu millet, Kemal Derviş'in Türkiye'ye nasıl getirildiğini, nasıl uluslararası ekonomi politiğin kuruluşları tarafından Türkiye siyasetine bir şekilde monte edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Artık o devirler geride kaldı. Bir daha Türkiye Kemal Derviş- Fischer modeli dediğimiz modellere dönmeyecek, IMF'nin kapısına gelmeyecektir."

Anlaşma sağlandı, imzalar atıldı Ekonomi 24 Eylül 2019 Salı Akbank, İş Bankası, Garanti Bankası Yapı Kredi Bankası konut kredisi taşıt kredisi ihtiyaç kredisi güncel kredi faiz oranları Ekonomi SON DAKİKA HABERLERİ! Özgür Erdursun'dan EYT ve Finlandiya modeli açıklaması - 24 Eylül 2019 Salı emeklilikte yaşa takılanlar haberleri Ekonomi Starbucks ile ilgili flaş karar! İptal edildi Ekonomi