His2 fotoğraf sergisi Ankara'da

Abone ol

Fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu’ nun ikinci kişisel fotoğraf sergisi 24 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de TESK Sanat Galerisi’nde açılacak. Filiz Çarkoğlu’ nun ikinci kişisel fotoğraf sergisi ‘His 2’ Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. 24 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de TESK Sanat Galerisi’nde açılacak olan sergiyi Ankaralılar 31 Ekim tarihine kadar gezebilecekler. Çarkoğlu’ nun ilk kişisel sergisi olan ‘His” “ Feeling” geçtiğimiz yıl açılmış ve sanatseverler sergiye büyük ilgi göstermişlerdi.

İNSANIN ZAMANA KARŞI DEĞİŞİMİ

Çarkoğlu sergiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu fotoğraflarda, insanın zamana karşı değişimi, karşı koyamayışı, ruhsal devinimleri ve duyguları yer almaktadır. Fotoğraflar uzun pozlama, düşük ışık ve yüksek ışık teknikleri ile çekildi. Bu sergide fotoğraf çekerken deklanşöre basma kaygısı taşımıyor; kalbimden, beynimden geçenleri aktarmaya çalışırken çoğu zamanda modellerimin iç dünyalarını yansıtmaya çalışıyorum. Fotoğrafçı dünyayı ve evreni nasıl algılıyorsa, fotoğrafı da öyle yapar” dedi.

SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLAR

1974 Şanlıurfa doğumlu olan Filiz Çarkoğlu ilkokul ve ortaokulu Ankara’da okudu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik bölümünden mezun olan Çarkoğlu 2007 yılında Ankara Fotoğraf Grubu ile çalışmaya başladı. 2012 yılında 3 arkadaşıyla birlikte Ankara Fotoğraf Akademisi'ni kuran Çarkoğlu, sonrasında bireysel olarak çalışmalarına devam etti. Sanatçının ilk kişisel sergisi ‘His (Feeling)’ ve ikinci sergisi ‘His 2’ siyah beyaz fotoğraflardan oluşuyor.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü isimlerin bal mumu heykelleri sergileniyor Kültür Sanat Türküler söylendi, aşıklar atıştı Kültür Sanat İşçi ölümlerini anlatan ‘Babamın Kanatları’ filmi Antalya’da yarışacak Kültür Sanat Antalya Film Festivali kortej geçişi ile başladı Kültür Sanat