Sanatçılardan Vatan çağrısı

Abone ol

Toplumun önde gelen isimleri seçimlerde Vatan Partisi'ni destekleyeceklerini açıkladı. Ressam, yazar, oyuncu ve müzisyenlerin içinde bulunduğu çok sayıda isim Türkiye'nin geleceği için kritik önem taşıyan 7 Haziran seçimlerinde Vatan Partisi'nin yanında olduklarını söyledi.

Aydınlık'a konuşan sanatçılar şunları söyledi:

'ONURUM İÇİN'

Tülin Onat (Ressam): Ülkenin bölünmesini önleyeceğini bildiğim için, dünya karşısında ve kendime karşı yerlebir onurumu yeniden kazanacağımı düşündüğüm için, hırsızlık, talan, doğa düşmanlığının son bulup insanların daha adil ve mutlu bir düzende eşit şartlarda yaşayabileceklerine inandığım için, TC'me, bayrağıma, toprağıma, köylüme sahip çıkacağını bildiğim için, sanatın, kültürün, eğitimin girdiği bu çıkmazlardan çağdışı davranışlardan, bitirilme çabalarından yani gericilikten kurtulacağını umut ettiğim için, özet olarak onurum ve çocuklarımın geleceği için Vatan Partiliyim. Vatanını seven hiçkimsenin başka bir alternatifi olmadığına inanıyorum.

Muammer Sun (Besteci-Müzik eğitmeni): Cumhuriyet için, vatan için oyum Vatan Partisi'ne.

'HAKKIMIZA SAHİP ÇIKTIĞI İÇİN'

İbrahim Balaban (Ressam): Her sabah yeni bir kâbusa uyanmaktan, yaşam tarzımıza müdahale edilmesinden, ülkemizin, iktidardaki ve muhalefetteki sistem partileri tarafından gözlerimizin önünde bölünmesinden usandım. Bu nedenle oyumu, insan olmaktan kaynaklanan tüm hak ve özgürlüklerimize sahip çıkan Vatan Partisi'ne vereceğim.

Fikret Otyam (Ressam-Fotoğrafçı), Filiz Otyam (Dokuma ve fotoğraf sanatçısı) :

Son 4 seçimdir oyumuzu İşçi Partisi'ne veriyorduk. En çok Vatan Partisi'ne inandığımız için bu seçim de oyumuzu Vatan Partisi'ne vereceğiz.

Osman Şahin (Yazar): Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun'a çıktığı zaman Büyük Nutku'nda '19 Mayıs 1919 günü Samsun'a ayak bastım. Ve yüce Türk milleti adına görevime başladım' diyordu. Bugün Vatan Partisi'nin dışında yüce Türk milletinden söz eden yok gibi. Azıcık düşünen bütün insanlar, bütün aydınlar durumu geniş bir perspektiften görmeli ve oyunu Vatan Partisi'ne vermelidir. Eninde sonunda Atatürk'ün yolunda yürüyen Vatan Partisi iktidar olacaktır. 45 yıllık yazarlığım ve 75 yıllık yaşamımın bana öğrettiği gerçek budur.

2. KUVAYI MİLLİYE HAREKETİ

Ertuğrul Ateş (Ressam): Vatan için Vatan Partisi'ndeyim. Vatan bölünüyor. Pis bir tezgahın içindeyiz. Türkiye işgal altında. 2 Kuvayı Milli hareketi gerekiyor. 2. Kuvayı Milli hareketinin bayraktarlığını Vatan Partisi yaptığı için oyumu Vatan'a vereceğim. Türkiye'yi bu açmazdan Vatan Partisi ve onun gibi düşünen insanların kuracağı Milli Hükümet'le kurtarabiliriz.

Celal İlhan (Yazar): Yüz elli yıl kadar önce Namık Kemal, 'Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini' demişti. Bugün de öyle. Düşmanın rengi, biçimi değişmiş yalnızca. İçimizden çıkmış bu kez. İşbirlikçiler, halkına düşman yöneticiler, tüm değerlerimizi ters yüz ederek içini boşaltılar. Varsa yoksa para, şöhret ve erk. Vatan Partisi bu yozlaşmanın tam karşısında yer aldı. Biz de onun yanında yer alıyor, onurlu savaşına tüm varlığımızla destek veriyoruz.

Hüseyin Haydar (Şair): Büyük emeklerle, sonsuz özverilerle kurulan Vatan Partisi, Türk devrimci geleneğinin ulaştığı en büyük, en sağlam örgüttür. Benzeri ve rakibi olmayan Vatan Partisi, sisteme meydan okuyan bir fedailer birliğidir… Ben oyumu Vatan’a vereceğim. Herkesi Türkiye’yi bölen partilere değil, birleştiren Vatan Partisi’ne oy vermeye çağırıyorum.

Seçimlerde Vatan Partisi'ni destekleyeceğini açıklayan aydın ve sanatçılardan bazıları şunlar:

Prof. Kaya Özsezgin

Prof. Dr. Hasan Anamur

Tunca Yönder (Oyuncu)

Tuğba İnal (Heykeltraş)

Nevra Bucak (Yazar)

Hüsniye İlhan (Öğretmen)

Uğur Kökten (Yazar)

Tevfik Yalçın (Yazar-Sendikacı)

Tunca Aslan (Eleştirmen)

Engin Ayça (Yönetmen)

Arife Kalender (Şair-Yazar)

Engin Sarıkartal Demirkollu (Bankacı)

Tekin Sönmez (Yazar)

Mehmet Sazak (Öğretmen)

Münevver Oğan (Yazar)

Melahat Sönmez (Ressam)

Beyazıt Kahraman (Yazar)

Nermin Küçükceylan (Yazar)

Ali Rıza Üçer (Yazar)

Sevim Ünal (Yazar)

Leyla Şahin (Şair-Yazar)

Cezmi Gökalp (Oyuncu-Yönetmen)

Hayati Asılyazıcı (Yazar)

Tanju Cılızoğlu (Gazeteci)

Güner Karabacak (Halk Müziği Sanatçısı)

Tülûn Korman (Klasik Türk Müziği Sanatçısı)

Alişan Birlik (Yazar)

Vural Yıldırım (Maltepe Üniversitesi Resim Bölümü Eski Başkanı)

Bülent Turan (Ressam)

Aydınlık

Nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için tıklayın Gündem Terör örgütü Meclis'e giremez Gündem Dokuz Işık'tan Vatan cephesine Gündem Selahattin Demirtaş: Biz sadece saz çalarız Hulki Cevizoğlu: Senin eş başkanın Abdullah Öcalan 40 bin kişinin canını çaldı Gündem