Erdoğan 'Cumhuriyet'i sildi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan twitter hesabındaki "Cumhuriyet" ifadesini sildi. "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" ifadesini değiştirerek “Türkiye Cumhurbaşkanı” yapan Erdoğan’a muhalefetten tepkiler geldi.

Abone ol

Cumhuriyet ifadesini sildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğantwitter hesabındaki tanım kısmında değişikliğe gitti.

Erdoğan profilindeki, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” ifadesini “Türkiye Cumhurbaşkanı” olarak değiştirdi.

Tayyip Erdoğan’ın ayrıca Twitter ve Facebook hesabındaki ‘tanım’ bölümüne ‘AK Parti Genel Başkanı’ ibaresini de eklemesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın “Cumhuriyet” ifadesini kaldırmasına CHP’den tepkiler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu tepkisini twitter hesabından dile getirdi. Erdoğdu, ''Anayasanın birinci maddesi olan Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Adını sildirmeyiz, Cumhuriyeti yıktırmayız'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank ise eleştirilere yanıt geldi. Varank Sosyal medya hesabında daha önceki cumhurbaşkanlarının davetiyelerinde de aynı ifadenin yer aldığı fotoğrafları paylaştı.

ESKİ HALİ:

YENİ HALİ:

Eski valinin telefonunda Öksüz'ün ekli olduğu 'ByLock' çıktı Gündem Künefe zehir oldu! Ankara'da 18 kişi zehirlendi Gündem Sivas'ta zehirlenen askerler için inceleme başlatıldı Gündem Sosyal medyada terör propagandasına 9 gözaltı Gündem