Aşçı Moskova’da HDP’yi kovdu

Abone ol

HDP Genel Başkanı Demirtaş'ın Rusya'da açılışını yaptığı Kürt işadamları derneği ofisinin Türk vatandaşlarının işlettiği ve yoğunluklu olarak Türk vatandaşlarının kiracı olduğu iş merkezinde olduğu ortaya çıktı. Kürt İşadamları derneğinin komşu olduğu Türk firmalarının arasında Vestel ve TAÇ gibi tanınmış Türk firmaları da bulunmakta.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre; derneğin Türk iş merkezinin restoranında düzenlemek istediği yemek ise çalışanlar tarafından reddedildi. İka hafta önce gerçekleşen olayda restoranın çalışanları, Abdullah Öcalan ve Demirtaş posteri asılmasına karşı oldukları için yemeği düzenlemeyi reddetti. Aydınlık’a konuşan, isminin saklı tutulmasını isteyen restoran çalışanlarından biri, “Bu organizasyondan iyi gelir sağlayabilirdik. Ama onları buraya alıp, Apo ve Demirtaş posteri mi astıracaktık? Bunu izin verir miyiz?” dedi. Bunun üzerine yemek başka bir restoranda düzenlendi.

Diğer yandan Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre derneğin açılışıyla beraber, Türk iş merkezinde Türk firmalarına yönelik polis baskınları ve denetimleri durdu.

ulusalkanal.com.tr

Kim Jong-un'dan anlamlı karar Dünya İtalyan gazeteciden Kerry’ye protesto Dünya Rusya'dan ABD'ye üst düzey yasak Dünya Türklerin kaldığı otelde yangın: Yaralılar var Dünya