ABD ve PKK'nın 8 haziran planı

Amerika ile PKK'nın 8 Haziran sonrası için devreye sokmaya hazırlandığı planı Vatan Partisi Elazığ milletvekili adayı emekli Albay Aziz Ergen deşifre etti. PKK'nın seçimler sonrası Amerika sayesinde elde ettiği yeni silahlarla ortaya çıkacağanı belirten Ergen, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Fırat’ın batısına çekilmesi için baskı yapılacağını söyledi.

Abone ol

"Amerika, PKK'yı yeni ağır silahlarla donattı. PKK 8 Haziran'dan sonra bu silahlarıyla özellikle Güneydoğu'da ortaya çıkacak."

Dikkat çeken bu açıklamalar; uzun yıllar Güneydoğu’da görev yapan, Vatan partisi Elazığ Milletvekili adayı Emekli Albay Aziz Ergen'den geldi.

AKP ile PKK'nın Amerika'nın gözetiminde yürüttüğü açılım sürecine değinen Ergen, Amerika'nın PKK’yı yeni ve modern silahlarla donattığını, terör örgütünün seçim sonrasına hazırlandığını belirtti.

Ergen'in anlatımına göre, PKK Suriye’deki teröristlere giden gelişmiş silahların önemli bir bölümünü AKP’nin desteğiyle ele geçirdi. Bunlar arasında PKK'nın gece görüş sistemleri ve önleyici kıyafetler de var.

Emekli Albay'a göre terör örgütü son dönemlerde hava saldırılarına karşı çok sayıda Doçka aldı. Bölgeye çok sayıda uzaktan kumandalı mayın da depolandı.

Vatan partisi Elazığ adayı Aziz Ergen, yakın bir gelecekte Amerika ile PKK’nın ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat’ın batısına çekilsin’ talebini öne çıkaracağını da söyledi.

Ergen, Amerika'nın benzer bir stratejiyi Irak’ta uyguladığını, 1'nci Körfez Savaşı sonrası Bağdat yönetiminin 36. paralelin üzerine çıkmasının yasakladığı, bu yolla Barzani’nin 2'nci İsrail devletini fiilen kurduğunu hatırlattı.

Dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in suikastla öldürüldüğünü hatırlatan Ergen, "Aynı taktik devrede. Amerika ve PKK, ordunun Fırat’ın batısına çekilmesi baskısını sürdürüyor. Hükümet de sessiz kalarak bu talebe destek veriyor." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Uygarlığın huzursuzluğu Gündem F tipi tahliye oyunu Gündem Leman Sam'dan tepki çeken mesaj Gündem CHP üyesi Erdoğan'a hakaretten tutuklandı Gündem