Erdoğan'ı da dinlediler mi?

CIA eski çalışanı Edward Snowden'ın açıkladığı son belgeler, ABD'nin Kanada'daki G-20 zirvesinde de dünya liderlerini dinlediğini ortaya çıkardı.

Abone ol

Amerika dünya liderlerini kontrol etmek için g-20 zirvesinde de dinleme faaliyetine girşti. Haber Kanada'nın resmi resmi yayın kurumu CBC News tarafından "özel haber" olarak sunuldu. Ortaya çıkan belgelere göre, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi, Kanada istihbarat örgütü ile birlikte dünya liderlerini dinledi. Dinleme işlemi 2010'da yapılan G-20 ve G-8 zirvelerinde yapıldı.

"Çok Gizli" ibareli bilgilendirme notlarında, NSA tarafından yürütülen ve 6 gün süren operasyon boyunca ABD'nin Ottowa'daki büyükelçilik binasının kullanıldığı söyleniyor.

Notlarda, NSA'nın casusluk operasyonunu Kanadalı ortaklarıyla "yakın koordinasyon" içinde gerçekleştirdiği ve Kanada makamlarından gizlenen bir bilginin olmadığı ifade ediliyor.

Kanada'daki G-20 zirvesine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil 25 lider katılmıştı.

Eski CIA ajanı Snowden'ın daha önce açıkladığı belgelerde, ABD ve Kanada istihbarat servislerinin, 2009'da İngiliz İstihbaratı ile işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştı. Londra'daki G-20 zirvesine katılan liderlerin ve yabancı diplomatların telefonlarının dinlenmesi ve e-posta yazışmalarının ele geçirilmesi faaliyetleri yürütülmüştü.

ulusalkanal.com.tr

Büyük deprem mi geliyor? Gündem Kılıçdaroğlu vekiline sahip çıkmadı! Gündem Öğrenci servisiyle otobüs çarpıştı Gündem RedHack soruşturmasında tekrar gözaltı Gündem