Genelkurmay Başkanlığı'nın suç duyurusundaki ayrıntılar ortaya çıktı

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Ordusuna kumpasın devlet içerisinde örgütlenen bir yapı tarafından hazırlandığını belirtti. Genelkurmay'ın Ankara Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, kumpasta görev alan ve kumpasa göz yuman kamu görevlilerinin de soruşturulması istendi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon ve Balyoz davalarıyla orduya kumpas kurulmasına ilişkin suç duyurusunun ayrıntıları ortaya çıktı.

27 Aralık'ta yapılan 6 maddelik suç duyurusunda, "kumpas"a dikkat çekildi. Genelkurmay, kumpasın örgütlü bir çalışma ile hazırlandığını vurguladı.

Başvuruda, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suç uydurma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarından soruşturma başlatılması istendi.

Genelkurmay Başkanlığı, kumpasta yer alan kamu görevlilerinin de tespit edilerek, "suçu bildirmeme, suçluyu kayırma" suçlarından soruşturulmasını talep etti.

Karargahın suç duyurusunda; devlet içerisinde örgütlenen yasa dışı örgütlenmeden bahsedildi. Silahlı Kuvvetler'i ve personelini hedef alan faaliyetlerin bu örgütlenme tarafından yürütüldüğü belirtidi.

Hükümet kurmaylarının "orduya kumpas açıklamaları" ile kumpası ortaya koyan haberler de ek olarak savcılığa sunuldu. Genelkurmay'ın "savcıların ihbar veya bir suç izlenimi üzerine derhal gereğini yapmakla yükümlü olduğunu" hatırlatıldı.

Ankara Başsavcılığı, yetkisizlik kararı vererek, suç duyurusunu İstanbul Başsavcılığı'na göndermişti.

ulusalkanal.com.tr

Kamuya rekor zarar Gündem Tutuklu yurtseverlerin tahliye talepleri bir kez daha reddedildi Gündem Yeniden yargılamalara muhalefetten yeşil ışık Gündem Balyoz Mahkemesi Başkanı'ndan yeniden yargılamaya ilişkin çarpıcı açıklama Gündem