Başbakan Yardımcısı Şimşek, referandum sonrası gündemi değerlendirdi

"Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de sonuçlar oldukça iyi."

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, referandum sonuçlarına ilişkin olarak, "Çok net demokrasimiz, ülkemiz, milletimiz kazanmıştır." dedi.

Şimşek, Bloomberg HT'de katıldığı programda referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu anayasa değişikliğinin üç tane çok temel faydası olacak, ekonomiye yansıması anlamında. Birincisi yönetimde istikrar. Bundan sonra hükümet krizlerinin yaşanma olasılığı son derece düşük. 5 yıl kesintisiz icraat yapma imkanı son derece yüksek. İki başlılığın getirebileceği sıkıntılar temelde ortadan kalkmış oldu. Üçüncüsü, bundan sonra hem hükümet doğrudan doğruya milli iradeden kaynağını alacak hem Meclis doğrudan doğruya vatandaşın oyuyla oluşacak. Güçlü bir Meclis ve hükümet olacak. Bundan sonra demokrasinin kesintiye uğrama riski son derece düşük. Çok net demokrasimiz, ülkemiz, milletimiz kazanmıştır. Burada değişen bir rejim yok, sadece bir hükümet sistemi değişikliğine gittik. O da beraberinde istikrar getirecektir, istikrar reformlarla desteklenirse cidden refah artışı olur."

Merkel'den Türkiye açıklaması Gündem CHP'den yeni açıklama: Tarihin kara sayfasında yerini alacak Gündem İçişleri Bakanlığı açıkladı: 15 terörist etkisiz hale getirildi, 711 kişi gözaltına alındı Gündem Hayat devam ediyor Gündem