MİT bildirdi ABD vurdu: "Cihatçı John" böyle öldürüldü

Cihatçı John lakabıyla tanınan IŞİD komutanının, MİT'in CIA ile paylaştığı istihbarat sonucu öldürüldüğü öğrenildi. MİT, Suriye’de takibe aldığı John'un yardımcısını Avrupa’ya geçmek isterken İstanbul'da yakaladı. Sorguda elde edilen bilgilerin paylaşıldığı CIA, ‘Cihatçı John’a Rakka’da nokta atışı yaptı.

Abone ol

'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD celladı Muhammed Emwazi düzenlenen operasyonla öldürüldü.

MİT, İngiliz vatandaşı bir kadın kuryenin 4 Kasım'da Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki Rakka'ya geçerek görüşmeler yaptığını tespit etti. MİT, bu bilgiyi İngiliz istihbarat servisi ve CIA ile paylaştı. Kuryenin 'Cihatçı John' ile bağlantılı olduğu bilgisi üzerine MİT, zanlıyı Suriye'de takibe aldı.

Kilis üzerinden İstanbul'a gelen Davis, tüm bağlantıları tespit edildikten sonra 12 Kasım'da Silivri'deki milyon dolarlık bir villaya düzenlenen operasyonla yakalandı.

MİT, CIA ve MI-6 arasındaki istihbarat paylaşımları ile Suriye'deki yeri belirlenen Cihatçı John, ABD'nin Rakka'da düzenlediği nokta atışlı hava operasyonuyla öldürüldü. John'un içinde bulunduğu aracın havaya uçurulduğu ileri sürüldü.

Kadın Kuryenin 2013'te IŞİD'e katıldığı, İngiliz vatandaşlarından oluşan Ebu Eyyup El Britani Tugayı'nın sorumlularından olduğu öğrenildi.

Operasyon yapılan villada kadın ve çocuklar dahil 20 yabancı uyruklunun bulunduğu da belirtildi. Bir ABD vatandaşına ait olduğu belirlenen villada yaklaşık 100 flash bellek ve harddiske el konuldu. İstanbul'da yakalanan IŞİD üyelerinin, Paris'te 132 kişinin öldüğü saldırılarla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu ilk sırada yemin edemedi! İşte nedeni Gündem Erdoğan'ın aile dostlarından 30 milyon avroluk imar vurgunu Gündem Baykal'dan Tanrıkulu'na ret Gündem CHP'de sürpriz görüşme Gündem