Sivil GATA'da bir rezalet daha

15 Temmuz'daki Fetullahçı darbe girişimi ardından TSK'dan Sağlık Bakanlığına devredilen Bilkent Rehabilitasyon Ve Bakım Merkezi'nde yaşanan sivilleştirme terör gazisi Erhan Atik'i intihara sürükledi. Daha önce bütün ihtiyaçların askeri personel tarafından karşılandığı merkezde gaziler, Harp Psikolojisi gibi gazilere destek sağlayan birimlerin kaldırılması ardından psikolojik sorunlarla baş edemez hale geldi. 1994'te Hakkari Çukurca'da terör örgütü PKK ile mücadele ederken yaralanan ve Sağlık Bakanlığına devredilen adıyla Gazi Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan Erhan Atik borçları yüzünden düştüğü sıkıntıda rehabilite yardımı alamaması üzerine intihara teşebbüs etti.

Abone ol

Bu merkez sivilleştirilmeden TSK personeli bakıma muhtaç gazilerin birebir bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyordu.Gazilerin üst baş bakımından, tuvalet ihtiyaçlarına kadar askerler ilgilenirken artık bu hizmetler aksamaya başladı. Daha önce Harp Cerrahisi ve Harp Psikolojisi bölümlerinin bulunduğu merkezde ayrıca Psiko-Sosyal Destek birimleri adı altında gazilerimizin psikolojik sorunlarıyla ve özlük haklarıyla ilgilenen bir bölüm de sivilleştirilme ardından kaldırıldı.

Psikolojik sorunlarla boğuşan gazimiz Erhan Atik 28 Eylül Çarşamba gecesi intihar girişiminde bulundu. Şu anda yoğun bakımda bulunan Gazi Atik'in eşi Meral Atik, Aydınlık gazetesinden Turan Salçı'ya konuştu. Atik, “Sağlık Bakanlığına geçtiği zaman bize söz verilmişti her şey daha güzel olacak denilmişti ve hiçbir şey güzel olmadı” dedi.

Gazi Erhan Atik'in eşi Meral Atik Gazi Rehabilitasyon Merkezindeki eşini intihara sürükleyen sürece dair açıklamalarını hiçbir düzenleme yapmadan aktarıyoruz:

BİZE KİMSE SAHİP ÇIKMADI

“Benim eşim arkadaşı yüzünden borç batağına düştü. Bunun üzerine Mayıs ayında bankadan 90 bin lira kredi çekti. Ödemede sıkıntı olunca maaşına 3 sene bloke koydular. Bunun üzerine eşim 4 aydır maaş alamadığı için büyük bir sıkıntıya düştük. Çalmadığımız kapı kalmadı. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sağlık Bakanımız hepsinin kapısını çaldık. Eşimle hiç kimse ilgilenmedi. Bir gaziye devlet sahip çıkamadı. Zaten psikolojik sorunları olan eşim sivilleştirilme ile onunla ilgilenen askeri personelin çıkarılması ile birlikte iyice yalnızlaştı ve en son intihara teşebbüs etti. Bu sorunları çözmedikleri sürece eşim tekrar tekrar intihar teşebbüsünde bulunacak ben bundan adım gibi eminim.”

ASKER HER ZAMAN YANIMIZDAYDI

“Biz TSK'dan Sağlık Bakanlığına devredilen Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde kalıyorduk. Buradaki bizimle ilgilenen askerlerin gitmesinden sonra durum çok kötü. Ben eşimin hastanede yanına gidebilmek için araç istedim onu dahi vermediler. Önceden bize bu kolaylıklar sağlanıyordu. Asker her zaman bizim yanımızdaydı. Daha önce olmuş olsaydı asker her türlü şekilde destek olurdu bana. Askerler gidince eşimin derdini anlatacak kimsesi kalmadı. Askerler burada olsaydı eşimin yanında olan silah arkadaşları vardı. Şimdi ise benim eşimin intihar ettiği gün bulunan müdüre ben bir daha ulaşamadım. Bizimle hiç ilgilenmiyor durumun nedir diye dahi sormuyor.”

GAZİLERE VEBALI GİBİ DAVRANIYORLAR

“Eskiden bize bir saygı ve sevgi vardı. Şu an o gaziler sevgisiz bırakıldılar. Benim eşime, gazi arkadaşlarıma, gazilerimize bir vebalı gibi davranıyorlar. Daha önce bize değer veriliyordu şu an o değer bize kesinlikle verilmiyor. Sağlık Bakanlığına geçtiği zaman bize söz verilmişti, her şey daha güzel olacak denilmişti ve hiçbir şey güzel olmadı. Benim eşim randevu istediği zaman gaziyim ben dediğinde ilk sorulan şey demokrasi gazisi misin oluyor. Ve randevu çok zor veriliyor. Gazi Rehabilitasyon Merkezinde şu an demokrasi gazileri var. Bakanlar, devlet yetkilileri geliyor demokrasi gazilerinin yanına uğruyor diğerlerinin yüzüne bile bakılmıyor. Onlar vatanı için savaştı da bu gaziler savaşmadı mı?”

BAKIM EVİNDEN ATILDILAR

“Ben Türkiye'nin ayağa kalkmasını istiyorum. Devlet artık gazisine sahip çıkmıyor. Benim eşim bakım evinde kalırken intihara teşebbüs ettikten sonra eşyalı toplanıyor ve dışarı konuluyor. Bana eşinizin artık burada kalması yasaktır deniliyor. Böyle rezillik olur mu? Bir gaziye bu şekilde mi değer veriliyor.”

BAĞIŞLARLA KURULMUŞTU

Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi 1995 yılı içerisinde “Ankara Gazeteciler Cemiyeti” ve “TRT Kurumu” tarafından başlatılan “Haydi Türkiye! Mehmetçikle Elele” Kampanyasına yüce Türk Milletinin gösterdiği büyük ilginin sonucu toplanan bağışlarla inşa edilmişti. Merkez, KHK ile Sağlık Bakanlığına bağlanan kurumlar arasında yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr

Atatürk'ün temelini attığı İpekiş'teki yıkıma durdurma kararı Gündem Valilik duyurdu! Çalıntı araçta ele geçirildi! Gündem AKP'li belediye başkanı hayatını kaybetti Gündem Trafik sigortasında teklifli indirim dönemi başladı Gündem