NATO'da kritik atama

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO'nun Afganistan'daki en üst düzey sivil temsilcisi olarak atandı. Aramaz’ın yeni dönemde NATO-Afganistan ilişkilerinin uzun vadede daha da geliştirilmesi çabalarında önemli rol üstlenmesi bekleniyor.

Abone ol

Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi İsmail Aramaz, NATO'nun Afganistan'daki en üst düzey sivil temsilcisi olarak atandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tarafından yapılan atama ile bu görev ikinci kez bir Türk yetkiliye emanet ediliyor.

Afganistan’daki ilk NATO Kıdemli Sivil Temsilcisi olan Türk isim Hikmet Çetin’di. Çetin bu görevi 2003-2006 yılları arasında yürütmüştü

Aramaz’ın bu göreve atanması NATO’nun Afganistan’daki görev yapısının değişeceğine dair işaret olarak yorumlanıyor. Şu ana kadar güvenliği sağlama konusunda muharip görevler üstlenen NATO, 2015 başından itibaren geri planda kalarak faaliyetlerini eğitim, danışma, destek konuları üzerine oturtmayı planladığı belirtiliyor.

İsmail Aramaz’ın yeni dönemde NATO-Afganistan ilişkilerinin uzun vadede daha da geliştirilmesi çabalarında önemli rol üstlenmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de bütün spor kulüpleri tek yumruk oldu Gündem CHP'de toplu istifa Gündem Atatürk Havalimanı'nı su bastı Gündem Bir kez daha gitmedi Gündem