Maden işçileri greve gidiyor

Yüz binlerce kamu işçisinin toplu sözleşmesinde anlaşma henüz sağlanamadı. Bunun üzerine kamudaki maden işçileri yetki düşmemesi için grev kararı aldı. Ulusal Kanal’a konuşan Soma’daki maden işçileri diğer kurumlarla aradaki ücret farkının giderilmesini talep etti.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk-Osman Bekar Kamera: Osman Bekar

Toplu sözleşmede uzlaşı sağlanamadı. Kamudaki maden işçileri grev kararı aldı.

700 binden fazla kamu işçisi için toplu sözleşme görüşmeleri süreci 31 Mayıs’ta başladı. Hükümet, 8 Temmuz'da ilk 6 ay için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı teklif etti. Hükümetin teklifinin talepleri karşılamadığını belirten işçi tarafı teklifi reddetti.

2 Ağustos’ta sona ermesi gereken toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanmadı. Sözleşme imzalanmadığı için kamudaki maden işçileri, yetkilerinin düşmemesi için grev kararı aldı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası’ndaki örgütlü işçiler, bu kapsamda 15 Eylül’de greve çıkacak.

Soma’daki maden işçileri hükümetten taleplerini Ulusal Kanal’a anlattı.

Ekonomide çıkış yolu: Üretim devrimi Ekonomi Ücretsiz izne yasal düzenleme talebi Ekonomi Temmuz ayı otomobil satışları yarı yarıya düştü Ekonomi Erdoğan'ın açıklamaları piyasaları salladı Ekonomi