Mehmet Görmez’in yeni görevi netleşti

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan emekliye ayrılan Mehmet Görmez’in, Uluslararası İslam Üniversitesi rektörü olacağı iddia ediliyor. Tüm bölüm ve kadroların kurulmasına ilişkin tek karar verici olacağı söylenen Görmez'in görevinden ayrılmasına ilişkin yeni iddialar da var.

Abone ol

Emekli olan, Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, Uluslararası İslam Üniversitesi’nin rektörü olacağı konuşuluyor.

Görmez’in başına geleceği söylenen Uluslararası İslam Üniversitesi, Türkçe, Arapça ve İngilizce eğitim verecek, diğer Müslüman ülkelerden de öğrenci kabul edecek.

Yakınca kurulacağı belirtilen üniversitenin kurucu rektörü olacak Görmez’in, tüm bölüm ve kadroların kurulmasıyla ilgili tek karar verici olacağı ifade ediliyor.

Görmez’in görevden ayrılmasına ilişkin kulislerde yeni iddialar da konuşuluyor. Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Görmez, görevi süresince Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’la sorunlar yaşadı. Habere göre, Başbakan Yardımcılığı döneminde Diyanet işlerinden sorumlu olan Kurtulmuş, Görmez’in, kendisine bağlı bir bürokrat gibi davranmadığını düşündü.

Bu sorunların Başbakan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da iletildiği belirtiliyor.

ulusal.com.tr

Çocuklar Duymasın'daki kitap görüntüsü hakkında soruşturma Gündem Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atama yapıldı Gündem Eski istihbarat şube müdürüne FETÖ'den tutuklandı Gündem Beyazıt Karataş: 15 Temmuz gecesi yaşananlar NATO'dan adım adım izlendi Gündem