İslam değil, CIA konferansı
Abdullah Öcalan'nın gündeme getirdiği "Diyarbakır'da İslam Konferansı" projesiyle ilgili DTK çalışmalara başladı. Öcalan'ın "İslam konferansı" adı altında gündeme getirdiği plan, bölücü ve unsurların Cumhuriyet'e karşı tek çatı altında birleştirilmesini hedefliyor. Bu plan yeni değil, 1996 yılında hazırlanan bir CIA planına dayanıyor. İşte o planın ayrıntıları...
Bölücü örgüt PKK Lideri AbdullahÖcalan'ın "islam konferansı toplayın" mesajıyla, bölücü ve gerici unsurların Cumhuriyete karşı ortak mücadelesi konusunda çalışmalar hızlandı.
Konferansın Diyarbakır'da toplanması için DTK çalışma başlattı. Konferans hazırlıklarına kendilerine Anti Kapitalist Müslümanlar adını veren grubun önde gelen ismi İhsan Eli Açık'tan destek geldi. Hubyar Alevi Kültür Derneği de, Öcalan'ın önerisine "yerinde ve makul bir çağrı" diyerek karşılık verdi.
Öcalan'nın son İmralı görüşmesinde gündeme getirdiği "İslam Konferansı" projesi, Cumhuriyet Devrimine karşı bölücü ve gerici unsurların bir araya geleceği bir toplantı olacak. Bu toplantının planları ise 1990'lı yıllara dayanıyor.
Bölücü ve gerici unsurların bir araya getirilmesi, Amerika'nın istihbarat kuruluşu CIA'dan tarafından kurgulandı. Haber dünya basınında ilk kez Aydınlık Gazetesi'nde Adnan Akfırat imzasıyla yayımlandı.
Açılım sürecinde karşımıza çıkan gelişmeler o raporda madde madde yer alıyor. Bölücü ve gerici unsurların birleştirilmesi de raporun kilit noktalarından. CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye'de Kürt Politikaları Raporu Şeriatçı muhalefet ile Kürt muhalefetini birleştirdikten sonra, merkezi otorotiye karşı, rejim ve sistemi değiştirmeye yönelik parlamento ve hükümet güçlerini oluşturmak. Üniter yapıyı ortadan kaldırarak Kürt federasyonu oluşturmak.
Öcalan'nın Diyarbakır'da yapılmasını istediği "İslam konferansı" CIA'nın bu analizlerine dayandırıldı. CIA planı dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın parafıyla yürürlüğe girdi. Planda bölücülükle gericiliğin, Atatürk Cumhuriyeti'ne karşı nasıl birleştirileceği aşamalarla tarif edildi. CIA'nın Ortadoğu ve Türkiye'de Kürt Politikaları Raporu - Muhalif dini örgütlerle, Kürt ayrılıkçı örgüt, grup, cemaat, tarikat ve aşiretler arasında iletişim kurup, güçbirliği oluşturmalarını sağlamak. - Türkiye'de İslamcı dernek, vakıf ve partilerle Kürt siyasal hareketini, bir bütün içinde değerlendirmek. - Kürtlerin haklarının elde edilmesi için propaganda temalarının, Kürtlerin kültürel hakları ve Kürtler içindeki inanç gruplarınınhakları zeminine oturtmak. - Dinsel ve etnik eylemler nedeniyle ceza alanlar için kamuoyu oluşturmak ve aralarında işbirliği kurmak. - Seçimleri, Kürt sorununda siyasal çözüm programlarının tartışılması için değerlendirilmek.
ulusalkanal.com.tr