Sigarada "kara paket" planından vazgeçilmesi tepkilere neden oldu

Hükümetin, sigarada "markasız kara paket" uygulamasından vazgeçmesi tepkilere neden oldu. En çok sigara firmalarının bu adıma sevindiğini söyleyen Prof. Dr. Elif Dağlı, sigaraların, tek tip markasız, düz paket ile satılmasını istedi.

Abone ol

"Sigaraya kara paket uygulaması getireceğiz" sözü veren AKP hükümet sözünden döndü. Sigara paketlerinin rengarenk ve özendirici görünümünün önüne geçmek için planlanan 'markasız siyah paket' uygulaması son anda rafa kalktı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "Kara paket uygulaması gündemden çıkarıldı" açıklaması hayal kırıklığı yarattı. Sigaraya karşı mücadele veren Sağlık Enstitüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, Sağlık Bakanı'nın gerekçelerine katılmıyor.

Prof. Dr. Elif Dağlı, marka, logo ve renklerin yer almadığı düz paketlerin sigara tüketimi azalttığını vurguladı.

"Markasız kara paket" uygulamasına en fazla sigara firmalarının tepki gösterdiğini hatıratan Prof. Dr. Elif Dağlı, hükümete "Bu düzenlemeden vazgeçmeyin" çağrısında bulundu.

Haber: Meral Akkaya - Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Sinemaya ve tiyatroya giden öğrenciye TEOG'da ek puan Sağlık Sinemaya ve tiyatroya giden öğrenciye TEOG'da ek puan Sağlık AÖF sınav sonuçları açıklandı Sağlık AÖF sınav sonuçları açıklandı Sağlık