Urla Villaları neden yıkılmıyor?

İzmir'in Urla İlçesi'ndeki kaçak villalar yeniden gündeme geldi. Danıştay, Hacılar Koyu'ndaki kaçak villaların yıkılması kararını onamıştı. Ancak o karara rağmen villalar yıkılmadı. İzmir Barosu yargı kararını uygulamayan ve kaçak villaları yıkmayan Urla Belediyesi'ne, harekete geçmeleri için dilekçe verdi.

Abone ol

İzmir Barosu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a, Hacılar Koyu'ndaki kaçak villaları niçin yıkmadığını sordu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın arkadaşları tarafından yaptırılan kaçak villalar hakkında Danıştay tarafından da onaylanan yıkım kararı var. Karar 31 Kasım 2015 günü Urla Belediye Başkanlığı'na tebliğ edilmişti.

İzmir Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Avukat Enis Dinçeroğlu, baro adına hazırlanan ve villaların yıkılması gerektiğini belirten dilekçeyi belediyeye teslim etti, harekete geçmelerini istedi.

Dinçeroğlu, eğer yıkım ihalesine katılan olmazsa işlemin belediyenin kendi imkanları ile yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaçak villalar dururken, Balıklıova Mahallesi'ndeki 74 ailenin evlerinin yıkılmasına tepki gösteren Dinçeroğlu "gücünüz sade vatandaşa mı yetiyor" dedi.

Dinçeroğlu'nun gündeminde, Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın ailesine ait olan kaçak işyeri hakkındaki yıkım kararının yedi yıldır uygulanmaması da vardı.

İzmir Barosu belediyeden yanıt gelmezse suç duyurusunda bulunacak.

Haber: Belma Yücel

Kamera. Akın Kara

ulusalkanal.com.tr

Rus Büyükelçi: Rus pilotu öldüren Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşıyor Gündem F Tipi örgüt soruşturması Gündem Dün Erdoğan'la görüşen Abdullah Gül bu akşam da Bülent Arınç'la görüşecek Gündem Bindik bir alamete, gidiyoruz felakete Gündem