Putin ve Esad, Moskova'da görüştü

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad teröre karşı ortak mücadele verdiği Rusya'ya gitti. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Esad'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü açıkladı. Peskov, Esad’ın Putin’e ülkesindeki son durum ve Suriye ordusunun planlarına ilişkin bilgi verdiğini belirtti

Abone ol

Putin ve Esad, Moskova'da görüştü Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Esad-Putin görüşmesine Rusya yönetiminin üst düzey yetkililerinin de katıldığını belirtti.

Görüşmenin uzun sürdüğünü söyleyen Peskov, "Esad’ın Putin’e ülkesindeki son durum ve Suriye ordusunun planlarına ilişkin bilgi verdiğini" aktardı. Peskov, iki liderin Rusya’nın düzenlediği hava operasyonlarının gidişatını, Suriye’de terörle mücadele sürecini ve ikili ilişkileri de ele aldığını kaydetti.

Putin, görüşmede, Suriye krizinde uzun süreli çözüm elde edilmesinin ancak siyasi yollardan mümkün olduğunu vurguladı. Rus lider, son sözün kesinlikle Suriye halkında olduğunu, Suriye'ye sadece askeri destek vermeyeceğini, siyasi süreç sırasında da güçlü bir katkı sunacaklarını söyledi.

Rusya olmasaydı, teröristler Suriye’nin büyük kısmını ele geçirirdi” diyen Esad da “Suriye halkının gelecekte ülkesinde görmek istediği şey, hepimizin ortak amacı olmalı” ifadelerini kullandı.

Rusya halkına Suriye'ye verdiği destekte dolayı teşekkür eden Esad, "Terörizmi birlikte yeneceğiz. Suriye'yi hem ekonomik hem siyasi açıdan yeniden inşa edecek herkesin barış içinde yaşadığı bir ülke yapacağız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

NRW yerel seçimlere katılma hakkı girişimi imza kampanyası başlattı Dünya Rusya’dan teröre darbe üstüne darbe: Putin'den açıklama Dünya Mülteciler, Slovenya'ya akın etti Dünya İsrail Hamas milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı Dünya