YSK'ya şikayet etti

Saadet Partisi, yayınlarında kendilerini yok sayarak haksız rekabete neden oldukları gerekçesi ile TRT ve Kanal 7 Televizyonu'nu Yüksek Seçim Kurulu’na şikâyet etti.

Abone ol

1 Kasım seçimleri öncesi Saadet Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet dilekçesi verdi. Şikayetin gerekçesi bazı medya kuruluşlarının yayınlarda kendilerine hiç yer vermemesi... Şikayet edilen medya kuruluşları ise Kanal 7 televizyonu ve TRT oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez imzasıyla yapılan başvuruda, seçim takviminin 31 Ağustos’ta başladığı hatırlatıldı. Saadet Partisi başvurusunda Kanal 7 ve TRT yayınlarında, 1,5 aydır partilerine hiç yer verilmediği ve yok sayıldıkları belirtildi.

Şikâyette: “İktidar partisinin icraatlarını öven haberlerin ve programların tarafsızlık ve adalet ilkesini ihlal eden yoğunlukta yayımlandığı kanalın, taraflı ve partimize yönelik yok sayma tavrı seçmenin partimize karşı olumsuz tutum geliştirmesine sebebiyet vermektedir. Kararsız seçmen bilinçli bir şekilde belli bir hedefe yönlendirilmektedir. Tarafsızlık ve fırsat eşitliği ilkesi açıkça ihlal edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını isteyen Saadet Partisi TRT ve Kanal 7'nin cezalandırılmalarını istedi.

ulusalkanal.com.tr

F tipi örgüte 6 tutuklama Gündem Savunma sanayine tehdit: Bomba koymaktır Gündem İlker Başbuğ'dan Ricciardone'ye: Yargıtay'daki konuşmam bugün de geçerlidir Gündem Kanada'da 'teröre hayır kardeşliğe evet' Gündem