İstiklal Caddesi'nde saldırı

Türkiye 1 hafta arayla ikinci bombalı saldırıyla sarsıldı. PKK'ya karşı mücadelenin yoğunlaştığı bir dönemde İstanbul İstiklal Caddesi'nde canlı bomba eylemi düzenlendi. Bir terörist üzerine yerleştirilen bombayı Beyoğlu Kaymakamlığı önünde patlattı. Saldırıda canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti, 7'si ağır 36 kişi de yarandı.

Abone ol

İstanbul İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısı yaşandı, biri canlı bomba olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre saldırgan 30-35 yaşlarında bir erkekti. Yürüdüğü yerde bir anda durdu ve hafif dönerek Beyoğlu Kaymakamlığı'nın önünde kendini patlattı.

Saat 10.58'de yaşanan patlamanın hemen ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevkedildi. Olay yeri güvenlik çemberine alındı. Alan boşaltıldı. İstiklal Caddesi araç giriş çıkışlarına kapatıldı.

İkinci saldırı ihtimaline karşı polis ekipleri önlem aldı. Bir polis helikopteri havada güvenlik uçuşu yaptı.

İkinci şüpheli iddiası üzerine polis sokak sokak ikinci şüpheliyi aradı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 36 yaralıdan 12'sinin yabancı uyruklu olduğu açıklandı. Yaralı turistlerden 6'sının İsrailli, 2'sinin İrlandalı, 1'inin İranlı, 1'inin İzlanladı 1'inin de Alman olduğu öğrenildi. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre olay yerine 28 ambulans gönderildi.

Olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da olay yerine giderek incelemelere katıldı. Başsavcılık, soruturma için Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan 5 savcıyı görevlendirildi.

Patlamadan sonra sosyal medyada İstanbul'un farklı noktalarında da patlama yaşandığı iddia edildi. İstanbul valisi Vasip Şahin o iddiaları yalanladı.

Haber: Cemre Değerli

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr​

ulusalkanal.com.tr

NATO'dan İstiklal Caddesi'ndeki saldırıya ilişkin açıklama Gündem Canlı bomba saldırısı sonrası İstanbul'da bazı etkinlikler iptal edildi Gündem Görgü tanığı İstiklal Caddesi'ndeki patlama anını anlattı Gündem Uluslararası ajanslar saldırıyı son dakika gelişmesi olarak duyurdu Gündem