Afrin'de 6 beldeden 5'i temizlendi

Zeytin Dalı Harekatı'nda 50. güne girildi. Suriye Afrin'deki 6 beldeden 5'i temizlendi. Toplamda da 3 bin 213 teröristin etkisiz hale getirildi

Abone ol

Afrin operasyonun 50. gününde Türk ordusunun ilerleyişi sürüyor. Teröristlerin etrafındaki kuşatma çemberi iyice daralıyor.

Afrin'deki 6 beldeden 5'i terörsitlerden arındırıldı. Türk askerinin ve ÖSO güçlerinin yeni hedefi son belde olan Mabatlı.

Beldenin alınmasıyla Afrin kent merkezine giden yol tamamen açılacak. Öte yandan 7 köy daha teröristlerden kurtarıldı.

Türk ordusu karadan Afrin ilçe merkezi sınırlarına dayanırken, terör hedefleri de karadan ve havadan vurulmaya devam ediyor.

Afrin ilçe merkezinin kuzeydoğusundaki Şavarighat El Caviz ve Melkiye köyleri kurtarıldı. Söz konusu yerleşimler, Zeytin Dalı Harekatı’nda ilçe merkezinde ele geçirilen ilk köyler oldu.

Büyük Halobu köyünü temizleyen güvenlik güçleri, Afrin ile Azez'e su sağlayan barajı da kontrol altına aldı.

Harekatın başından bu yana 171 nokta teröristlerden temizlendi. Operasyonun başlangıcından bu yana toplam 3 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'in yüzde 60'ından fazlası teröristlerden arıldırıldı.

ulusal.com.tr

Erdoğan'dan 'bozkurt' işareti Gündem Vatan Partisi'nden CHP'li Dursun Çiçek'in iddialarına belgeli yanıt Gündem Çanakkale Boğazı kapatıldı Gündem Sefer görev emri nedir, nasıl sorgulanır? E-Devlet sefer görev emri tebliği sorgulama 2018 Gündem