Son gün 30 Eylül!

Abone ol

Türkiye'de yaklaşık 4 milyon kişinin genel sağlık sigortası borcu bulunuyor. Yapılan yeni düzenleme ile Nisan 2014 öncesine ait sigorta borçları faizleriyle birlikte silinecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, genel sağlık sigortası konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Erdem gelir testi yaptırmadığı için sigorta borcu biriken yurttaşlara gelir testi hakkı tanındığını ifade etti. Böylece Nisan 2014 ve önceki aylara ilişkin en üst seviyeden hesaplanmış ve ödenmemiş borçlar yapılacak teste göre yapılandırılacak.

Rakamsal bilgiler de veren Bakan Erdem, bugüne kadar 304 bin 354 kişinin primleri yapılandırdığını, 400 bin kişinin de gelir testi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na müracaat ettiğini belirtti.

Gelir testine hiç başvuru için son tarih 30 Eylül. Yurttaşlar 30 Eylül günü mesai bitimine kadar ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na başvurabilecek.

ulusalkanal.com.tr

İşçiler direniş başlattı Ekonomi Irak'ta kaçırılan Türk işçilerden ilk görüntü Ekonomi Nihat Zeybekci dolarda düşüşün tarihini verdi Ekonomi Enerji bakanı açıkladı! Doğalgaza zam olacak mı? Ekonomi