1 Mayıs İşçi Bayramını kim nerede kutlayacak

1 Mayıs İşçi Bayramına sayılı günler kaldı. Emek örgütleri son hazırlıklarını yapıyor. Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-İş, 1 Mayıs'ı sanayi kenti Kocaeli'de kutlayacak. Kutlamalarda ekonomik kriz ve Kıdem Tazminatı Fonu'na yönelik tepkiler öne çıkacak. Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, tüm emek örgütleri ve vatandaşları 1 Mayıs alanlarında birlik olmaya çağırdı.

Abone ol

Türkiye İşçi Sınıfı, 1 Mayıs İşçi Bayramına hazırlanıyor.

Emek örgütleri, bu yıl 1 Mayıs'ı kendi belirledikleri farklı alanlarda kutlayacak. Hak-İş ve Memur-Sen ile Şanlıurfa'da, Birleşik Kamu-İş Ankara'da kutlamalar gerçekleştirecek. DİSK'in İstanbul Taksim Meydanı'ndaki kutlama talebi ise valilikçe reddedildi.

Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu Türk-iş'in kutlama merkezi ise, işçilerin yoğunlukta bulunduğu sanayi kenti Kocaeli olacak.

1 Mayıs'ta işçilerin gündeminde öncelikli olarak, Hükümetin tekrar gündeme getirdiği Kıdem Tazminatı Fonu var.

Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, 1 Mayıs'ta "Güvenceli, Güvenli ve Geçinilebilir ücret" talebiyle alanlarda olacaklarını söyledi.

Türk-İş'e bağlı sendikalar ve demokratik kitle örgütleri, 1 Mayıs'ta tüm bileşenleriyle, saat 11:00'de Koceeli Eski Perşembe Pazarı alanında toplanacak. Sayıları 4 milyonu bulan EYT mağdurları da 1 Mayıs'ta, yurt genelinde Türk-iş ile birlikte alanlarda olacak…

HABER-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

Merkez Bankası faiz kararı sonrası piyasa tepkisi Ekonomi CHP'den dolar, Merkez Bankası, TÜSİAD ve Berat Albayrak açıklaması Ekonomi Merkez Bankasının faiz kararının ardından dolar fırladı, 5,98'i gördü! (Dolar/TL kurunda son durum) Ekonomi "Türk sanayi devinin bu kararı ekonomiyi çok etkileyecek" Ekonomi