''İmza sayısı 450'ye ulaştı''

CHP’de hareketlilik üst düzeyde. Olağanüstü kurultaya "hayır" diyen 77 il başkanıyla görüşen CHP lideri Kılıçdaroğlu partideki değişimin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Öte yandan Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce ve Umut Oran’ın olağanüstü kurultay için gerekli imza sayısına yaklaştığı ileri sürülüyor. Parti içinde bir yandan da tüzük tartışması yaşanıyor.

Abone ol

1 Kasım seçimlerinin kaybedenlerinden CHP’de hareketlilik sürüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Olağanüstü Kurultay’a “hayır” diyen 77 il başkanıyla parti genel merkezinde görüştü. Yarım saatlik bir görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu il başkanlarına “CHP’deki değişim kararlılıkla devam edecek” mesajını verdi.

CHP liderinin il başkanlarına “Kurultay sürecinde partinin değişim partisi olduğunu herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Öte yandan Genel Başkan adaylarından Muharrem İnce ve Umut Oran’ın olağanüstü kurultay için gerekli 600 imzaya yaklaştığı belirtiliyor. İnce ve Oran’ın topladığı imza sayısının 450 ulaştığı öne sürülüyor.

Genel Merkez ile parti içi muhalefet arasında bir yandan da tüzük tartışmasının yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Muhalefet tüzüğün 48’ici maddesinde yer alan “Delegelerin kongre üyeliği süresi, seçildikleri kongreyi izleyen olağan kongreye kadardır” maddesine itiraz ediyor. Bu maddeyle kurultay delegelerinin il kongrelerinde belirlendiğini söyleyen muhalefete göre madde delege yapısını değiştirmiyor.

ulusalkanal.com.tr

Lice'den acı haber: 2 asker şehit Gündem Diyarbakır Valisi Aksoy'dan Silvan açıklaması Gündem İlhan Cihaner ve Saldıray Berk dahil 14 kişi beraat etti Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Savaşların karakteri nesneldir kişiye göre değişmez Gündem