Devlet Bahçeli'den anayasa mektubuna cevap: CHP'yi ikna edin

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın gönderdiği Anayasa Uzlaşma Komisyonuyla ilgili mektuba yanıt verdi. Gönderdiği yanıtta Bahçeli, "Anayasa çalışmaları 4 parti ile sürmeli, CHP ikna edilmeli" dedi

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’ın Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile ilgili gönderdiği mektuba yanıt verdi. Bahçeli bir kez daha CHP’nin masaya oturması gerektiğini söyledi.

Devlet Bahçeli: Bize göre Ana muhalefet partisi olmadan Anayasa yazımına teşebbüs etmek kesinlikle sakıncalı ve mahsurludur. Bu itibarla, CHP’nin ikna edilip masaya davetinin sağlanması lazımdır.

Bahçeli, Kahraman’a gönderdiği yanıtta, “Anayasa çalışmaları 4 parti ile sürmeli, CHP ikna edilmeli” dedi.

Türk milleti ifadesini hedef alan Anayasa Uzlaşma Komisyonu, CHP’nin 3. Toplantıda masadan kalkması sonucu dağılmıştı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da CHP’nin masaya yeniden oturmaması durumunda 3 parti ile toplantılara devam edilebileceğini söylemişti.

"Elbette yeni anayasanın her dört partinin iştirak ettiği yüksek düzeyde bir temsille yazılmasını tercih ediyoruz. Ancak CHP komisyona katılmaktan imtina ederse, diğer iki partiyle oluşturacağımız komisyonla da Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inanıyoruz."

CHP’nin masadan kalkmasının ardından Meclis Başkanı İsmail Kahraman parti liderlerine bir kez daha mektup göndermiş, masaya davet etmişti.

ulusalkanal.com.tr

Cansel'in okulunda ikinci intihar Gündem PKK'ya Hakkari'de darbe vuruldu Gündem Erdoğan'dan Cerattepe açıklaması Gündem 4 yıl önce ABD'de yapılan tatbikatın onayı TBMM'den alınacak Gündem