Sağlık Bakanı Koca: Hastalığın yayılımı sabit ortamlarda, örneğin aile içinde hızlı

Günlük Koronavirüs tablosu endişe verici. Vaka sayısı yeniden bin 200'ün üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir kez daha vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı, ''hepimiz için tedbir alalım dedi''. Ülke genelinde tedbirler yoğunlaştırıldı.

Abone ol

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi devam ediyor.

Sağlık BakanıFahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs tablosunu açıkladı.12 Ağustos verilerine göre 67 bin 237 test yapıldı, bin 212 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu.

24 saatte 18 kişi daha hayatını kaybetti. Böylece toplam can kaybı 5 bin 891 oldu.

Sağlık Bakanı Koca, twitter hesabından yaptığı paylaşımda "2 Mart'tan itibaren en yüksek test sayısına son 24 saatte ulaştık. Ağır hasta sayımızda 15 artış var. Hastalığın yayılımı, sabit ortamlarda, örneğin aile içinde hızlı. Bir hasta, hastalığa yakalanmış bir aile demek. Her birimiz, hepimiz için tedbir alalım." ifadelerini kullandı.

Vaka sayılarının artması ile birlikte ülke genelinde tedbirler arttırıldı.

Gaziantep'te 65 yaş üstüne bazı yasaklar geldi. Düğünlere katılımları, semt pazarına gidiş ile toplu taşıma kullanım saatleri kısıtlandı. Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla alınan yeni kararları duyurdu.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, de denetimler sıkılaştırıldı. İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği ‘Koronavirüs Denetimleri’ konulu genelge kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, sürücüler ile araçlardaki kişilerin maske takıp takmadığını kontrol etti.

Sivas'ta da polis ekiplerinin durağı, yeni tip koronavürüs testleri pozitif çıkması nedeniyle karantinada tutulan vatandaşların evi oldu. Ekipler, vatandaşları ziyaret ederek kurallara uyup uymadıklarını denetledi, herhangi bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

İstanbul'da Kadıköy'de de denetimler vardı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı atlı polisler Kadıköy sahilde koronavirüs denetimi yaptı.

Vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uymaları ve maske takmaları konusunda uyarıldı.

ulusal.com.tr

Bakan Ziya Selçuk açıkladı: 31 Ağustos'ta okullar uzaktan eğitimle başlayacak Sağlık Tedbirsizlik sağlıkçıları yoruyor Sağlık Rusya: Aşı 2 hafta içinde hazır Sağlık Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okulların ne zaman açılacağına ilişkin açıklama Sağlık