Koronavirüs tablosu açıklandı: Vaka sayısı yükselişte

Test sayısı salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yaklaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük Kovid-19 tablosunu açıkladı. Son 24 saatte bin 193 kişiye yeni vaka konulurken 14 hasta hayatını kaybetti. Koca, "60 yaş ve üzeri aktif hastaların Gümüşhane ile Uşak'ta yüzde 35'le en yüksek orana sahip" olduğunu paylaştı. Virüsle mücadele kapsamında ise İstanbul'da 503 filyasyon ekibi sahada görev yapıyor.

Abone ol

Türkiye'nin Kovid-19'la mücadelesi kapsamında vaka sayısı yine binin üzerinde seyretti.

Son 24 saatte 62 bin 219 test yapıldı. Test sayısı salgın boyunca en yüksek olduğu seviyeye yaklaştı. Bin 193 kişiye yeni vaka konulurken 14 hasta yaşamını yitirdi.

10 Ağustos Koronavirüs Türkiye tablosunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıkladı. 60 yaş ve üzeri aktif hastaların toplam hasta içindeki oranını da paylaştı."Ülke geneline bakıldığında, yüzde 20-25 aralığında seyrediyor. Gümüşhane ve Uşak, yüzde 35 ile bu açıdan en yüksek orana sahip." dedi.

Şimdiye kadar yapılan toplam test sayısı 5 milyon 326 bin 35'e vaka sayısı ise 241 bin 997'ye yükseldi.

Kovid-19'la mücadele kapsamında İstanbul Valiliğinden açıklama geldi. Çalışmalara ilişkin bilgi veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 503 filyasyon ekibinin sahada olduğunu söyledi.

İstanbul'da oluşturulan "Filyasyon Çalışmaları Takip Kurulları" sahadaki çalışmaları daha da hızlandıracak.

Bir yerleşim yeri daha karantinaya alındı. Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Karabasan köyünde bazı kişilerin Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Köye giriş ve çıkışlar 14 gün süreyle yasaklandı.

ulusal.com.tr

7 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Rusya'dan Antalya'ya bir günde 80 uçak geldi Gündem HDP'de bir taciz skandalı daha Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan döviz uyarısı Gündem