İşçiler pazarlık masasına oturacak

Şişecam grevi ile ilgili, Çalışma Bakanlığı yetkilileri Şişecam yönetimi ve sendika temsilcileri bugün biraraya gelecek. Pazarlık masasında işçilerin ücret zammı talebi ele alınacak.

Abone ol

Şişecam grevi ile ilgili kritik görüşme, saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak. İşçi ve işveren tarafları Şişecam'da ertelenen grevi masaya yatıracak.

5 bin 800 işçi Türkiye genelindeki 10 Şişecam fabrikasında, düşük ücret zammına karşı grevdeydi. Grev 27 Haziran günü Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi, işçiler işbaşı yaptı. Sendika bu erteleme kararının iptali için Danıştay'a başvurdu.

Grev süreci bu şekilde devam ederken, devreye Çalışma Bakanlığı girdi. Bakanlık, Şişecam grevinin bitmesi için bir arabulucu görevlendirdi, işçi ve işveren taraflarını yeniden görüşmeye çağırdı.

Buna göre Kristal-İş Sendikası, Şişecam yetkilileri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem bugün bir araya gelecek. İşçi, işveren ve bakanlık temsilcileri Şişecam grevi için bir kez daha pazarlık masasına oturacak.

Görüşme saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak. Görüşmede, işçilerin ücret zammı talebi ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

İşçiler taşerona karşı birleşti Ekonomi Tüketiciler Ankara'da eylem yaptı Ekonomi Haziran rekoru kırıldı Ekonomi Türkiye'ye Çinli işçi akını Ekonomi