Ankara merkezli 13 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı kararı

15 Temmuzun yıl dönümünde Ankara merkezli 13 ilde FETÖ'ye yönelik operasyon başlatıldı. Mahrem askeri yapılanmanın hedef alındığı operasyonda FETÖ yöneticileri ile ankesörlü ve kontrolü telefon üzerinden haberleştiği belirlenen 30 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Abone ol

Ankara merkezli 13 ilde FETÖ'ye yönelik yeni bir operasyon yapıldı.

FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasının hedef alındığı operasyonda 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Şüphelilerin yakalanması için Ankara, Adana, Amasya, Batman, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya ve Samsun’da sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Aranan isimlerden çoğu gözaltına alındı.

FETÖ şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital ve yazılı dökümana incelenmek üzere el konuldu.

Tamamı 701 sayılı kararnameyle çalıştıkları kurumdan ihraç edilen şüphelilerin, görev yaptığı dönemde üsteğmen ve teğmen rütbelerinde oldukları belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki mahrem FETÖ yapılanmasında olduğu belirtilen şüphelilerin, askeri görevdeyken telefon dinlemesine takılmamak için örgüt yöneticileri ile kışla ve askeri yapıların yakınında bulunan ankesörlü ve kontorlü telefonlar üzerinden irtibat sağladıkları tespit edildi.

ulusal.com.tr

Van'da 2 terörist öldürüldü Gündem TRT ekibine Yunanistan’da gözaltı Gündem 7 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı Gündem PKK'ya büyük darbe! Eren Bülbül'ü şehit eden teröristler öldürüldü Gündem