Kanada ABD ile sınır kısıtlamalarını uzattı

Yeni tip koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürüyor. Normalleşme sürecindeki Avrupa ülkelerinin aksine bir çok dünya ülkesinde salgın tedbirlerinin süresi uzatılıyor. Bazı ülkelerde vaka ve can kaybındaki artışın önüne geçilemiyor.

Abone ol

Kimi tedbirlerin süresini uzatıyor. Kimi vaka ve can kaybındaki artışın önüne geçemiyor. Dünyanın dört bir yanında yeni tip koronavirüs ile mücadele sürüyor.

Kanada ile ABD arasındaki sınır geçişlerinde uygulanan kısıtlamalar 21 Haziran'a kadar uzatıldı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Bu mücadele devam ettiği sürece ABD-Kanada sınır kısıtlamaları uzatılacak. Bu, her iki ülkedeki insanları güvende tutacak önemli bir karardır." ifadesini kullandı.

Lübnan'da Kovid-19'la mücadele önlemleri iki hafta daha uzatıldı. Yeni vaka sayısında artış görülmesi nedeniyle tedbirler gevşetilmeyecek. Ülkede, 15 Mart'ta ilan edilen seferberlik kapsamında ulaşım ve gıda gibi temel ihtiyaçları karşılayan bazı işletmelerin dışındaki tüm kurumlar kapalı durumda.

Son günlerde en çok konuşulan ülke Brezilya'da, vaka ve can kaybındaki artış sürüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bine dayandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 271 bin 600'ü geçti. Salgının en yoğun görüldüğü Brezilya, dünyada en fazla vaka tespit edilen 4'üncü ülke konumunda.

Öte yandan İşgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’nın Ramazan Bayramı'nın ardından ibadete açılacağı duyurulurken, İsrail'de salgın nedeniyle getirilen maske takma zorunluluğu, ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgası nedeniyle geçici süreliğine kaldırıldı.

Ürdün ve Tunus, salgın tedbirleri kapsamında bayram namazının evlerde kılınması yönünde karar aldı.

Şili'de, Senatonun yarısının Kovid-19 testi pozitif çıkan 3 senatörle temas kurduğu için karantinaya girmesinin ardından bu kişilerle temasta bulunan 4 bakan da kendisini karantinaya aldı.

Katar'da da ticari faaliyetler 30 Mayıs'a kadar durdurulurken, Endonezya’nın başkenti Cakarta'da salgın nedeniyle uygulanan kısıtlamalar 4 Haziran’a kadar uzatıldı.

ulusal.com.tr

Çin'den ABD’ye tepki: Yaptırım yasa dışı Dünya Çin'de toparlanma süreci hızlandı Dünya Meksika'da Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 334 kişi öldü Dünya İran'dan ABD'ye uyarı Dünya