Barzani'nin referandum kararına Irak yönetiminden de tepki geldi

Barzani'nin referandum kararına Irak yönetiminden de tepki geldi. Irak Başbakanı İbadi, referandum tarihi kararının doğru bir adım olmadığını söyledi.

Abone ol

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimini eleştirdi.

Referandum kararının "Doğru ve başarılı bir adım olmadığını" söyleyen İbadi "Referanduma gitmek sorunları çözmek yerine daha da çetrefilleştirecek" dedi.

"Biz tek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyoruz" diyen İbadi, Irak ile IKBY'nin çok sayıda ortak meselesi olduğunu vurguladı, IŞİD'in hâlâ Telafer ve Havice'de varlık gösterdiğini hatırlattı.

"Referandum bu süreçte doğru değil" diyen Irak Başbakanı IKBY ile bazı sorunlarımız var ancak bu sorunların çözümünün referandumdan geçtiğini düşünmek mantıklı değil" ifadelerini kullandı. İbadi, ülkedeki tüm siyasi partileri yol haritası çizmek ve askıya alınan sorunları çözmek için Bağdat'a davet etti.

ulusalkanal.com.tr

Rum Yönetimi, İsrail ile birlikte ilk kez kara tatbikatı düzenledi Gündem Doğu Perinçek'ten Kılıçdaroğlu'na yanıt Gündem Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın operasyonunda 5 yeni mağara tespit edildi Gündem Zeytin tasarısının geri çekilmesi, üreticileri sevindirdi Gündem