Nihat Kazanhan'ı kim vurdu? İşte vurulma anı görüntüleri

2 hafta önce Cizre'de meydana gelen olaylarda Nihat Kazanhan adlı çocuk hayatını kaybetmişti. 12 yaşındaki Nihat'ın vurulma anıyla ilgili görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde küçük çocuğun ölümüne neden olan av tüfeği fişeğinin uzak bir noktadan ateşlendiği anlaşılıyor.

Abone ol

Cizre'nin Yafes Mahallesi'nde 14 Ocak tarihinde çıkan olaylarda Nihat Kazanhan adlı çocuk, başına isabet eden bir fişekle ağır yaralanmış, kamyonetle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Nihat'ın vurulma anına ait görüntüler ortaya çıktı. Fox TV'de yayınlanan zırhlı araç kamerası görüntülerinde; geri geri giden Nihat yerden seken bir cismin isabet etmesi sonucu yere yığılıyor.

Mobese görüntülerinde Nihat'ın öldürüldüğü yerin karşısında zırhlı polis aracı duruyor. Aracın yanındaki polis, çocukların attığı taşları yakalamaya çalışıyor, aracın arkasındaki polis bir şeyler yiyor, diğer yandaki polis ise arka taraftan gelebilecek olası saldırıya karşı çevreyi gözlüyor.

Nihat'ın yere yığılmasından önce düşük bir el silah sesi duyuluyor. Bu, Nihat'ın ölümüne neden olan, av tüfeği olduğu tahmin edilen silahın tetiğine basıldığı an çıkan ses. Sesin düşük seviyede duyulması, silahın uzaktan ateşlendiğini ortaya koyuyor.

Polisin attığı gaz fişeklerinin seslerinin daha yüksek seviyede duyuluyor. Bu da sesin kaynağının yakın olduğu anlamına geliyor. Seslere ait ayrıntı, görüntüler de açık açık belli oluyor. O sırada kamyoneti ile yoldan geçen sürücünün, küçük çocuğun öldüğünü fark edip olay yerine koşması da dikkat çekiyor.

Başbakan Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala yaptıkları açıklamalarda, olaylar sırasında polisin silah kullanmadığına vurgu yapmıştı.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olay günü geçici görevle Cizre'ye giden ekipte yer alan bir polis tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Cephanelik gibi ev Gündem İstihbarat tepe isminin durumu inceleniyor Gündem HSYK'da kumpas gündemi Gündem F-Tipi 20 polis adliyeye sevk edildi! Gündem