Kimliği sır gibi saklanıyor

Suriye sınırında kaçakçılarla çıkan çatışmada Sefer Taş adlı askerin kaçırılmasını organize edenler arasında yer alan bir IŞİD mensubu Kilis'te yakalandı. Türk olduğu belirlenen zanlı; MİT, Jandarma ve Emniyet'ten oluşan özel bir ekip tarafından sorguya alındı.

Abone ol

Türkiye'nin Suriye sınırında, 1 Eylül'de, IŞİD'le bağlantılı olduğu belirlenen kaçakçılarla askerler arasında çatışma çıkmıştı.

Er Yusuf Beylam'ın şehit olduğu çatışmada yaralanan er Sefer Taş'ın önce kaybolduğu düşünüşmüş ancak çok geçmeden IŞİD tarafından çatışma bölgesinden kaçırıldığı anlaşılmıştı.

Er Sefer Taş'ın yurda getirilmesiyle ilgili çalışmalar devam ederken Cuma günü Kilis'in Elbeyli ilçesinde önemli bir operasyon yapıldı. Askerin kaçırılmasını organize edenler arasında yer aldığı belirlenen bir IŞİD mensubu gözaltına alındı.

Suriye'den gizlice Türkiye'ye girmeye çalışırken yakalanan zanlının Türk olduğu öğrenildi. Şüphelinin IŞİD içinde görev aldığı ve er Taş'ın kaçırılmasını organize edenler arasında olduğu belirlendi.

IŞİD'in üst düzey isimlerinden olduğu belirtilen zanlı MİT, Jandarma ve Emniyet tarafından oluşturulan bir özel ekip tarafından sorguya alındı.

Er Taş'ın tedavi ettirildikten sonra IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka'ya götürüldüğü belirlenmişti.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu mülteci sorununa "el attı" Gündem Büyük facia böyle engellendi Gündem 5 bin özel harekâtçı alınacak Gündem Hey sen basının neresindensin; Sözcü’den mi, Taraf’tan mı, Özgür Gündem’den mi, Cumhuriyet’ten mi? Gündem