Direnişe özel toplantı

AKP'nin halk hareketi korkusu, sosyal medyaya sıçradı.

Abone ol

Hurriyet Gazetesi'nin haberine göre, hükümete Açılım paketini hazırlayan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Haziran direnişi için özel değerlendirme toplantısı düzenledi.

Geçen ay gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri ve Adalet bakanlıklarının yanı sıra, MİT, Emniyet, Jandarma Genel Komutanlığı, TRT, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Anadolu Ajansı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Telekomünikasyon Başkanlığı’ndan temsilciler katıldı.

Toplantının en önemli maddesi, Taksim’de başlayan ve dalga dalga Türkiye’ye yayılan halk hareketiydi. Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün istihbarat çalışmalarının yanı sıra "stratejik istihbarat" yapılması gerektiği kararlaştırıldı.

Eylemlerde sosyal medyanın iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan katılımcılar, internetin kesilmesi fikrini tartıştı ancak karara varamadı. Bunun yerine sosyal medyanın daha sıkı takip edilmesine karar verildi.

Adalet Bakanlığı’nı temsilen toplantıya katılan savcılar, yürürlükteki 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın eylemler karşısında yetersiz kaldığını savundu.

ulusalkanal.com.tr

Merdan Yanardağ Aydınlık'a konuştu Gündem Mehmet Öcalan İmralı'da Gündem "Peruk düştü katil göründü" Gündem Ataköy'de sahil eylemi Gündem