Putin'den Çipras'a 'Türk Akımı' daveti

Rusya ve Yunanistan enerji konusunda işbirliğinin derinleştirilmesi kararı aldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye üzerinden geçecek “Türk Akımı” boru hattının Yunanistan’ı gelecekte bir ‘transit ülke’ konumuna getireceğini söyledi.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras resmi temaslarda bulunmak için gittiği Moskova'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede, enerji alanındaki işbirliğinin derinleştirilmesi kararı alınırken, "Türk Akımı" boru hattı projesinde Yunanistan'ın üstlenebileceği rol de gündeme geldi.

Her iki lider de Rus gazını Türkiye üzerinden Yunanistan'a, oradan da Avrupa'nın güneyine taşıyacak boru hattı inşa edilmesi ile ilgilendiklerini belirtti.

Putin, Yunanistan'ın “Türk Akımı” boru hattına bağlanan hatlar inşa etmesi halinde, bir ‘jeopolitik aktöre' dönüşeceğini ve AB için en önemli transit ülke konumuna geleceğini belirtti. Putin, Yunanistan'ın bu sayede hem mali kaynak hem de istihdam yaratabileceğini vurguladı.

Rusya'nın Güney Akım projesini geçen yıl iptal etmesinin ardından, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan “Türk Akımı” projesi gündeme gelmişti.

ulusalkanal.com.tr

Müftü'den akıl almaz fetva: Şiddetli açlık halinde karınızı yiyebilirsiniz Dünya Birleşmiş Milletler'den çağrı: Yermuk'te çatışmalara ara verilmeli Dünya Washington Büyükelçisi ''İç güvenlik" yasasını savundu Dünya Altına alıp metrelerce sürükledi!.. İşte o anlar!.. Dünya