Rahmi Turan "Çuval"ı yazdı: Bir tek Perinçek susmadı!

Abone ol

İşçi Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin geçtiğimiz hafta salı günü İstanbul'da Amerikan askerlerinin başına çuval geçirmesi geniş yankı uyandırdı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan bugünkü köşesinde, yapılan çuval eylemiyle ilgili Mec­li­s’­te­ki si­ya­si par­ti li­der­le­rin­den hiç­bir ses çıkmadığını hatırlattı. Turan, "İş­çi Par­ti­si Ge­nel Baş­ka­nı Do­ğu Pe­rin­çek, her mil­li me­se­le­de ol­du­ğu gi­bi se­si­ni yük­sel­tti" dedi.

Yazısında Perinçek'in TÜYAP kitap fuarında yaptığı açıklamasına yer veren Turan, "İş­çi Par­ti­si li­de­ri­nin bu onur­lu çı­kı­şı an­lam­lı­dır. Ya di­ğer par­ti­ler? On­lar ne ya­zık ki uy­ku­da!" ifadesini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Ba­şa çu­val ge­çir­mek ne­dir?

O ki­şi ya da ki­şi­le­ri aşa­ğı­la­mak de­mek­tir. Ha­ka­ret­tir!

Ame­ri­ka­lı­lar, Ku­zey Ira­k’­ta bas­kın ya­pıp, Türk as­ker ve su­bay­la­rı­nın ka­fa­sı­na çu­val ge­çi­re­rek dost­luk­la­rı­nı (!) gös­ter­miş­ler­di…

Ara­dan yıl­lar geç­ti…

Tür­ki­ye Genç­lik Bir­li­ği (TGB) ve İş­çi Par­ti­si Ön­cü Genç­lik Üye­le­ri, bu üzü­cü ola­yı unut­ma­mış ola­cak­lar ki, İs­tan­bul Emi­nö­nü­‘n­de ya­ka­la­dık­la­rı 3 Ame­ri­ka­lı as­ke­rin ka­fa­sı­na çu­val ge­çir­di! Böy­le­ce, o as­ker­le­rin şah­sın­da Ame­ri­ka Bir­le­şik Dev­let­le­ri­’ni pro­tes­to et­ti­ler!

* * * * * *

Ola­yın Ame­ri­ka­’da­ki yan­kı­sı Tür­ki­ye­’den faz­la ol­du. Çok kız­dı­ğı an­la­şı­lan ABD hü­kü­me­ti ar­ka ar­ka­ya sert açık­la­ma­lar ya­pa­rak, Tür­ki­ye Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı Mev­lût Ça­vu­şoğ­lu ve İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala’­dan, ey­lem­le il­gi­li so­ruş­tur­ma açıl­ma­sı­nı is­te­di.

Ta­li­mat gi­bi bir is­tek­ti bu…

Pe­ki, bi­zim­ki­ler ne yap­tı?

Ne ya­pa­cak­lar? âde­ta “Em­ri­niz olu­r” de­di­ler…

İçiş­le­ri Ba­ka­nı Ef­kan Ala, is­te­ğe olum­lu ce­vap ve­re­rek “So­ruş­tur­ma­nın sür­dü­ğü­nü ve ey­le­mi ya­pan­la­rın be­del öde­ye­cek­le­ri­ni­” söy­le­di.

Mec­li­s’­te­ki si­ya­si par­ti li­der­le­rin­den, ola­ya iliş­kin hiç­bir ses çık­maz­ken, İş­çi Par­ti­si Ge­nel Baş­ka­nı Do­ğu Pe­rin­çek, her mil­li me­se­le­de ol­du­ğu gi­bi se­si­ni yük­sel­te­rek:

“ABD, Tür­ki­ye­’nin iç iş­le­ri­ne bur­nu­nu sok­ma­sın!” de­di ve ek­le­di:

* * * * * *

“Bu­ra­da he­sap ve­ri­le­cek, so­ruş­tu­ru­la­cak bir ey­lem var­sa o da AB­D’­nin PKK‘­ya si­lah ver­me­si ve Ame­ri­ka­lı uz­man­la­rın PKK’­lı­la­rı eğit­me­si­dir. Bu ne­den­le biz he­sap so­ru­yor ve di­yo­ruz ki:

Sen bö­lü­cü te­rö­rü des­tek­le­ye­mez­sin! Des­tek­ler­sen bun­dan son­ra ba­şı­na çu­val de­ğil baş­ka bir şey de ge­çi­ri­lir! Tür­ki­ye­’nin iş­le­ri­ne ka­rış­ma! Sen, Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zi yı­ka­maz, va­ta­nı­mı­zı bö­le­mez­sin! Dost böy­le ol­maz!

Türk ma­kam­la­rı­nın ABD ile bir­lik­te ha­re­ket et­tik­le­ri­ni söy­le­me­le­ri de çok utanç ve üzün­tü ve­ri­ci­dir!

İçiş­le­ri ve Dı­şiş­le­ri Bak­an­la­rı­nı, Türk dev­le­ti­nin ba­kan­la­rı gi­bi dav­ran­ma­ya da­vet edi­yo­ruz.”

* * * * * * * *

Do­ğu Pe­rin­çe­k’­in sert açık­la­ma­sı­nın öze­ti böy­le… İş­çi Par­ti­si li­de­ri­nin bu onur­lu çı­kı­şı an­lam­lı­dır.

Ya di­ğer par­ti­ler? On­lar ne ya­zık ki uy­ku­da!

ulusalkanal.com.tr

Yeni Şafak yazarından TGB'ye övgü Gündem AKP Genel Başkan Yardımcısı zehirlendi Gündem Kırmızılı Kadın'a bir soruşturma daha! Gündem Ak Saray veresiye çıktı! Gündem