Ermeni güçler Kelbecer'den çekildi

Ermenistan, Azerbaycan’ın zaferi sonrası Dağlık Karabağ’da işgal ettiği topraklardan çekiliyor. Kelbecer’den çekilen Ermenistan’ın Aralık ayına kadar Laçin’i de terk etmesi bekleniyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maharram Aliyev, işgalden kurtarılan Karabağ'da Azerbaycan yasalarının uygulanacağını açıkladı. Aliyev, anlaşmayla, Ermenistan’ın statü iddialarının tamamen çöktüğünü belirtti.

Abone ol

İşgalden kurtarılan Karabağ’da Azerbaycan yasaları uygulanacak…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maharram Aliyev, işgalden kurtarılan Karabağ ile ilgili açıklama geldi. Aliyev, Karabağ'da Azerbaycan yasalarının geçerli olacağını söyledi. İşgal nedeniyle yurtlarını terk etmek zorunda kalan Azerbaycanlıları topraklarına geri dönmeye çağırdı.

Maharram Aliyev, barış gücünün Karabağ’da 5 yıl süreyle görev yapacağını ve taraflardan birinin istememesi durumunda bölgeden çekileceğini hatırlattı. Anlaşmayla Ermenistan’ın statü iddiasının da tamamen çöktüğünü belirtti.

“ÖZERK YÖNETİM TAMAMEN ÇÖKTÜ”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maharram Aliyev şu ifadeleri kullandı;

"O topraklarda artık bizim üç renkli bayrağımız dalgalanacak. Azerbaycan kanunları uygulanacak, milli paramız dolaşıma girecek ve bu kesin. Karabağımıza artık herhangi bir statü verilmediğini herkes bilmelidir. Daha önce olduğu gibi 'Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi' yok artık, tamamen çöktü. Diğer bölgelerimiz gibi Karabağ'da Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası."

Karabağ’da yenilgi anlaşmasına imza atan Ermenistan’ın çekilme takvimi de işliyor. Ermenistan, 30 yıldır işgal altında tuttuğu Kelbecer’i terk etti. Sıra Laçin’de…. Ermenistan’ın anlaşma gereği, 1 Aralık’a kadar Laçin’den de çekilmesi gerekiyor.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek Joe Biden'a tebrik mesajını İstiklal Marşı üzerinden gönderdi Gündem Anneler teröre karşı kenetlendi Gündem Kanuni sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan güzel haber Gündem